Ostali sportovi

Perić i Nojić opravdali očekivanja

Sportnet • utorak, 25.08.2009.
Perić i Nojić opravdali očekivanja
Foto: Davor Sajko

Krešimir Perić i Darko Nojić osvajači su posljednjeg ovogodišnjeg turnira u organizaciji Sportnet.hr-a. Do trofeja su došli uvjerljivo, izgubivši samo jedan set na putu do samoga vrha...

Prvi susret donio im je sraz s riječkom kombinacijom Brozić/Saračević. Bez ikakvih problema Perić i Nojić prolaze s 21:17, 21:15. Zatim su s duge strane mreže stali Tihomir Polgar i Dario Šoš, ali sve je i dalje isto. 21:16, 21:9 i slijedi utakmica za ulazak u finale protiv Božića i Brlasa. Perić i Nojić pobjeđuju 21:16, 21:13 prvenstveno zahvaljujući odličnim servisima koji protivnicima nisu ostavljali mnogo mogućnosti.

Božić i Brlas nakon toga čekaju rasplet repesaža i novu priliku za ulazak u finale. A repesaž im je donio Šoša i Polgara. Naime nakon poraza od Perića i Nojića, Osječani su ušli u pobjednički ritam uspjesima protiv Jurišića i Ravnjaka (21:19, 22:20) te Mudrovčića i Juga (21:16, 21:16). U međuvremenu Polgar je pronašao za njega svojstvenu "kemiju" s publikom. Rezultat svega je bila nova pobjeda za Šoša i Polgara s uvjerljivih 21:12, 21:14.

Finale je opravdalo sva očekivanja. Osječki par nastavlja u ludom ritmu, igra se poen za poen, i na kraju 21:19 za Šoša i Polgara. Perić i Nojić znaju da je utakmica daleko od završene i s 5:0 na početku drugog seta "primiruju" protivnike. Uvidjevši da nemaju više prilika u drugom setu Polgar i Šoš smiruju ritam i čuvaju preostalu energiju za posljednji, odlučujući set turnira. Perić i Nojić drže laganu prednost tijekom cijelog trećeg seta. Dolaze do meč lopte na 14:12. Polgar i Šoš spašavaju prvu loptu, ali ne i drugu. Na kraju 15:13 za novo slavlje Perića u Puntu, ovoga puta u kombinaciji s Darkom Nojićem.

Treće mjesto pripalo je Božiću i Brlasu, dok je najbolji igrač turnira Tihomir Polgar.

Iako su mnogi u borbi za sam vrh očekivali i slovenski par Gregor Perhaj/Nejc Zemljak, do toga nije došlo, jer su gosti iz Slovenije nakon početne pobjede protiv Jurišića i Ravnjaka odustali zbog ozljede Gregora Perhaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!