Nogomet

Bivši belgijski reprezentativac boluje od raka

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.08.2009.
Bivši belgijski reprezentativac boluje od raka
Foto: Sandro Donda

Duža pauza očekuje bivšeg belgijskog nogometnog reprezentativca Waltera Baseggija nakon što je saznao kako boluje od raka štitnjače i sada ga očekuje teška borba protiv zloćudnog tumora...

Walter Baseggio na pregledima uoči početka nove sezone saznao je kako boluje od zloćudnog tumora. Nekadašnji belgijski reprezentativac pojavio se na testiranjima u Mouscronu, liječnici su odlučili pregledati i štitnjaču te su nalazi pokazali kako nogometaš boluje od raka.

Za Baseggija je to bilo šokantno i teško otkriće, no nakon prvog šoka, priprema se na bitku s bolešću. "Situacija je ozbiljna, ali velike su šanse da se oporavim. Oporavak i odsustvo s travnjaka trebalo bi prema doktorovim napucima trajati četiri do šest tjedana", rekao je Baseggio.

31-godišnjem Baseggiju nije niti u igračkoj karijeri posljednjih godina baš sve išlo po planu. Nakon odlaska iz Anderlechta izgubio je i mjesto u reprezentaciji, više nije dobivao pozive, a u novom klubu Trevisu te 2006. godine nije baš briljirao. Vratio se u Anderlecht, tamo se nije uspio probiti u momčad i na kraju sezone 07/08 preselio je u Mouscron čiji je član i danas.

U dresu belgijske reprezentacije nastupio je 27 puta i postigao jedan pogodak (San Marinu u pobjedi 10:1 u kvalifikacijama za SP u Japanu i Koreji), a posljednji nastup u redovima reprezentacije upisao je u prijateljskom susretu s Egiptom u veljači 2005. godine kada je Belgija poražena 4:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!