Nogomet

Najteži nogometni nokaut

Antonija Pavlić • srijeda, 26.08.2009.
Najteži nogometni nokaut
Foto: Sandro Donda

Ako ste mislili da je famozni "nokaut" navijača Crystal Palacea Matthewa Simonsa od strane Erica Cantone bio vrhunac nesportskog i "majmunskog" ponašanja sportaša, pogledajte potez bolivijskog reprezentativca Sergija Aguera i njegovo surovo udaranje urugvajskog kolege Leonarda Medine...

U vremenu u kojem više nego ikada ječe navijačka nasilja i antagonizam između skupina klubova koji su za svoje ljubimce spremni dati i proliti krv (doslovce); kada je huliganizam doveden na sam vrh ljestvice tema u gotovo svim pisanim i internteskim medijima, te kada su nogometaši ti koji svojim dobrim primjerom moraju "poništiti" sve ono ružno što mladima prezentiraju ti "takozvani" navijači, događa se, nažalost, upravo suprotno.

Najnoviju neshvaćenu grubost na nogometnim terenima prezentirao je bolivijski reprezentativac i branič Bloomingsa Sergio Jauregui, napose ružno i surovo nokautiravši svog kolegu iz Oriente Petrolera Leonarda Medinu.

Čitav je sukob započeo kada je Medina postigao dvojbeni pogodak za vodstvom svoje momčadi, laktom spriječivši Jauregui da obrani svoju mrežu, te ga ostavivši sklupčanog u golu nakon što se sudac nije oglasio i poništio pogodak.

Vidjevši nepovoljan rasplet situacije za svoju momčad branič Bloomingsa se digao i rukama nasrnuo na Medinu, srušivši ga na pod i nastavivši udarati, zbog čega ih je sudac obojicu nagradio crvenim kartonom.

Nesreći tu, ipak, nije bio kraj - prije ulaska u tunele i svlačionice Jauregui nam je otkrio kako je jednoć vrlo vjerojatno pokazivao veliki talent za borilačke vještine, još jednom brutalno nasrnuvši na Medinu i neviđenim high-kick udarcem u letu džonom kopačke pogodio nesretnika u glavu.

Sličan udarac "izveo" je 1995. godine i kapetan Manchester Uniteda Eric Cantona, no njemu je glavni cilj bio huligan iz tribina Matthew Simmons. Francuski reprezentativac nasjeo je na verbalne uvrede koje mu je Simmons čitav susret dobacivao iz prvih redova, te ga je na kraju utakmice na putu prema svlačionicama nogom pogodio u predio prsa.

Osim novčane globe od 500 dolara, Cantona je zbog tog incidenta kažnjen i sa devetomjesečnom suspenzijom FA-a, te jednogodišnjom zabranom posjeta svim nogometnim stadionima u Engleskoj i Walesu, kao i oduzimanjem dvotjedne plaće u Unitedu. Premda su taj čin svi nogometni stručnjaci i djelatnici okarakterizirali sramotom za engleski nogomet, Cantona se nikada nije pokajao, pače, jednom je prilikom izjavio kako bi među mnogo lijepih trenutaka u karijeri kao najbolji izabrao udarac na huligana Crystal Palacea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!