Ostali sportovi

Stolnotenisačice Mladosti startaju u petak

Sportnet • srijeda, 26.08.2009.
Stolnotenisačice Mladosti startaju u petak

Stolnotenisačice HASTK Mladost Iskona u petak će otvoriti novu sezonu. U prvom ovogodišnjem susretu u goste im dolaze aktualne pobjednice Lige prvakinja, austrijski Linz Froschberg, a susret je na rasporedu u 19.30 u Domu Lovro Ratković, Jarunska 5...

U novu sezonu, Mladost će ući u nešto drukčijem sastavu nego lani. Kao i prošle i ove godine će boje kluba braniti Tamara Boroš i Mirela Đurak, te će im se pridružiti 15. igračica svijeta i osvajačica brončane ekipne medalje s OI u Pekingu, Korejka Park Mi Young i Kineskinja Zhou Yue.

"Froschberg je izuzetno jaka ekipa, imaju Wang Yue Gu koja je deveta igračica svijeta, Liu Jia je 14, a i Čehinja Vacenovska je vrlo dobra igračica. Pred nama je vrlo težak zadatak. Nismo favoriti, ali i mi imamo solidnu ekipu, Park Mi Young je jedan od najboljih lovaca na svijetu. Ja sam odlično odradila pripreme i mislim da će mi se forma iz meča u meč popravljat. U svakom slučaju dobro se pripremamo za meč, a u petak ćemo pokazati i koliko dobro", rekla je Tamara Boroš.

Uz dvije nove igračice, Mladost Iskon će biti predvođena i novim trenerom - Krešom Kovačem.

"Imamo dobru, stabilnu ekipu i u domaćem prvenstvu nam je svakako imperativ osvojiti naslov. Također nam je želja da Tamara izbori nastup na finalnom turniru Pro Toura, kao i Mirela Đurak u konkurenciji U-21. To bi bila vrlo velika stvar za klub i pokazatelj kvalitete", objasnio je Kovač.

Nadalje, klub je na početku nove sezone obnovio i sponzorski ugovor s Iskonom, koji će tako i u naredne dvije godine podržavati stolnotenisačice Mladosti.

"Iskon je kao sponzor jako ponosan na uspjehe koje postiže Mladost. Znam koliko je za takve uspjehe potrebno truda i zato mi je iznimno drago da smo donijeli odluku o nastavku suradnje s klubom, te igračicama želim sreću u novoj sezoni", poručio je član uprave Iskona zadužen za prodaju i marketing, Jerko Dumanić.

Na kraju valja dodati kako će Mladost Iskon ove sezone u domaćoj ligi biti predstavljen s dvije ekipe – seniorska ekipa HASTK Mladost Iskon, te podmladak STK Mladost Iskon. A upravo djevojke STK Mladost Iskona, juniorke Mateja Jeger, Ida Jazbec, Josipa Zajec, Mirna Tomić i Nika Bobnar predvođene trenerom Alenom Ivančinom, branit će boje Mladost Iskona u Srednjoeuropskoj ligi.

Osim u ženskoj Mladost također ima predstavnike i u muškoj konkurenciji - stolnotenisači Mladost Iskona nastupaju u II. hrvatskoj ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!