Košarka

Belgija do male prednosti

Mihaela Bradovski • petak, 28.08.2009.
Belgija do male prednosti
Foto: Nikola Movrić

Belgija i Francuska odlučuju o posljednjem sudioniku Eurobasketa, a do prednosti nakon prvog susreta stigli su Belgijci. U Antwerpu su tijesno slavili 70:66...

Belgija je u Antwerpu svladala Francusku 70:66 i tako napravila korak prema Eurobasketu, no pitanje je hoće li to biti dovoljno. Uzvrat je na rasporedu u nedjelju u Pauu gdje Francuska mora nadoknaditi četiri poena zaostatka i tako opravdati ulogu favorita dodatnih kvalifikacija.

Preko pet tisuća gledatelja napunilo je dvoranu u Antwerpu i svjedočilo izjednačenoj utakmici u kojoj nijedna reprezentacija nije dolazila do dvoznamenkaste prednosti. Izmjene vodstva bile su česte, a pobjedu Belgiji osigurao je Lauwers s dvije trice u posljednjoj minuti.

Najbolji Belgijac Axel Hervelle ubacio je 14 poena i uhvatio šest skokova, ali je puno toga promašio i bio dobro čuvan. Od šest šuteva za tricu, promašio je čak pet te tome dodao i četiri izgubljene lopte. Na drugoj strani najviše odgovornosti preuzimao je Tony Parker koji je susret i završio s 26 poena, također šutom za tricu 1/6, ali i odličnim slobodnjacima i šutom za dva poena. Velike probleme Belgiji je stvarao i Ronny Turiaf koji je ubacio 16 poena uz 14 skokova.

U nedjelju u 17 sati u Pauu odigrava se zadnja epizoda ovih dodatnih kvalifikacija, a Belgija će pokušati obraniti minimalnu prednost i napraviti iznenađenje odlaskom u Poljsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!