Košarka

Makedonci poslali upozorenje

Mihaela Bradovski • petak, 28.08.2009.
Makedonci poslali upozorenje
Foto: Kristijan Komarica

U jučerašnjim susretima na Efes Pilsen kupu pobjede su upisali Makedonija i Njemačka. Makedonci su pregazili Latviju dok je Njemačka iznenadila domaćina Tursku...

Na Efes Pilsen kupu Makedonija je jučer iznenadila Latviju i svladala ju 95:74. Latvijci su razočarali i upisali neočekivano visok poraz dok je Makedonija poslala poruku Hrvatskoj i Grčkoj kako na Eurobasketu neće biti lagan protivnik. Vojdan Stojanovski s 14 te Riste Stefanov i Darius Washington s po 13 poena bili su prva imena Makedonije, a očekivano najbolji Latvijac bio je Andris Biedrins sa 16 poena i 11 skokova.

Iznenađenje se dogodilo u drugom susretu Efes Pilsen kupa u kojem je Turska poražena od Njemačke sa 74:67. Oslabljeni Nijemci zadali su nove glavobolje Turcima koji su nakon poraza od Hrvatske stigli i do drugog poraza na turniru kojem su domaćini za što mogu zahvaliti ponajviše Jan-Hendricku Jagli koji im je ubacio 16 poena. Domaćinu nije pomoglo 17 poena Omera Onana.

S pobjedama u ovim pripremama nastavljaju i Španjolci koji su nadigrali i Poljsku i to 88:83. Poljaci mogu biti zadovoljni pruženim otporom reprezentaciji koja je dosad bila vrlo uvjerljiva u ovim pripremama. No niti oni nisu imali rješenja za Juana Carlosa Navarra koji je s 26 poena potvrdio odličnu formu dok je na drugoj strani David Logan bio najefikasniji s 20 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!