Nogomet

"Eduardova kazna je sramotna"

Antonija Pavlić • petak, 28.08.2009.
"Eduardova kazna je sramotna"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nije štedio Arsene Wenger čelnike Uefe koji su danas donijeli odluku o kažnjavanju Eduarda da Silve zbog simuliranja u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka. Šef struke Topnika odluku je nazvao sramotnom i neprihvatljvom, te prognozirao kako će upravo ovaj primjer dati povod za mnogo sličnih "kontroverznih" odluka...

Arsenea Wengera razbjesnila je odluka Uefe o kažnjavanju Eduarda da Silve zbog simuliranja jedanaesterca u 4. pretkolu Lige prvaka protiv Celtica.

Prvi čovjek Arsenalove struke nije sretan mogućom kaznom za najboljeg hrvatskog napadača, a potez Uefe kojim namjeravaju dati primjer svim ostalim "padavičarima" nazvao je "lovom na vještice".

"Odluka Uefe sramotna je i neprihvatljiva, mi se s njom nećemo složiti", prokomentirao je na press konferenciji prije subotnjeg derbija Premiershipa s Manchester Unitedom.

Odluku kojom namjeravaju kazniti hrvatskog Brazilca u Uefi su objasnili riječima: "Eduardo je svjesno prevario suca, što nije prihvatljivo ponašanje. Ova kazna bit će donijeta zobg vidljive namjere igračeva nesportskog ponašanja.

Imao je, međutim, Wenger odgovor i na to: "Sada su mnogima otvorili vrata preispitivanja svake sudačke odluke. Za mene je ovaj pokušaj davanja primjera čisti lov na vještice."

Dodao je u nastavku i da nije potpuno razjašnjeno je li kontakt bilo. "Golman ga je dodirnuo, to možemo dokazati. I Eduardo i ja mislimo da nije kriv i branit ćemo ga onoliko koliko je to u našoj moći. Smatram da nije tretiran pravedno, ne mogu se nogometna pravila mijenjati zbog jednog igrača i jednog starta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!