Košarka

Makedonci u polufinalu kao prvi

Branimir Korać • petak, 28.08.2009.
Makedonci u polufinalu kao prvi
Foto: EPA

Ono što je ranije bilo izvjesno, danas je samo postalo i službeno. Makedonija se plasirala u polufinale Efes Pilsen kupa kao prva u skupini upisavši i drugu pobjedu, ovaj put je stradala Velika Britanija 78:67...

Makedonci su u skupini B ubilježili dvije pobjede i zauzeli prvo mjesto ispred drugoplasirane Latvije i trećeplasirane Velike Britanije. U posljednjem susretu svladali su Veliku Britaniju 78:67.

Britanci su izdržali do sredine druge četvrtine kada su još zaostajali svega dva poena, no nakon toga je Makedonija posve preuzela kontrolu na parketu. Minutu i pol prije odlaska na odmor već je bilo 39:25 i bilo je jasno kako će Britanija to teško okrenuti. Sve što su uspjeli napraviti u ranoj fazi drugog dijela je smanjiti na 39:34 nakon čega Todor Gečevski veže pet poena i ponovno stvara razliku. Ta razlika se više nije topila i Makedonija je na kraju zasluženo visoko slavila.

Kod poraženih istaknuli su se Nick George s 14 poena i deset skokova te Andrew Betts s 11 poena i šest skokova i Andrew Sullivan s 12 skokova. Makedoniju su predvodili Pero Antić s 13 poena i osam skokova i Darius Washington s 11 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!