Košarka

Hrvatska s jedinice u polufinale Efes kupa

Branimir Korać • petak, 28.08.2009.
Hrvatska s jedinice u polufinale Efes kupa
Foto: EPA

Pobjedom protiv Njemačke u susretu posljednjeg kola u skupini, Hrvatska je izborila prvo mjesto u skupini. U polufinalu će protivnik biti Latvija s kojom se još nismo sastajali na ovim pripremama...

Makedonci su ranije odradili svoj dio posla i osigurali prvo mjesto u drugoj skupini i očekivalo se da Hrvatska krene njihovim stopama. Tako je i bilo, kvaliteta koja je na strani Hrvatske došla je do izražaja i naša reprezentacija lako je slavila.

Hrvatska je od samog početka susreta pokazala tko je gazda na terenu i preuzela kontrolu. Predvođeni razigranim Ukićem Hrvati su poveli 11:0 uz Ukićevih sedam poena i Kasunova četiri.

Do kraja prve četvrtine naša reprezentacija rutinski je čuvala prednost i s 25:16 završila to razdoblje igre. Roko Ukić izišao je sredinom četvrtine, a tamo gdje je on stao nastavio je Zoran Planinić koji je ubacio sedam poena.

S gotovo istim odstojanjem se otišlo i na poluvrijeme. Hrvatska je imala prednost 42:31, igrala je dobro i nagovijestila kako ne bi trebala imati problema na putu do pobjede. Roko Ukić je bio naše prvo ime u prvih 20 minuta s 11 poena, ali i četiri skoka čime je bio prvi strijelac i drugi skakač u našoj reprezentaciji. Dobra vijest za izbornika Repešu je i dobro zatvaranje skoka te protivniku nije dopušten velik broj skokova u napadu.

Cilj po povratku s odmora bio je ne dopustiti Nijemcima povratak u utakmicu. Tako je i bilo. Tijekom treće četvrtine i dalje je Hrvatska bila ta koja je vodila igru i izuzev spuštanja do minus osam Nijemci nisu ništa napravili.

Posljednja dionica donijela je odmah na početku rješenje pitanja pobjednika. Hrvatska je odmah pobjegla na 69:50 i ostalo je tek pitanje s kolikom će razlikom Hrvatska do pobjede.

U završnim minutama Njemačka je malo smanjila zaostatak i na kraju je naša reprezentacija slavila 75:62 i izborila ulazak u polufinale Efes Pilsen kupa gdje će igrati protiv Latvije.

HRVATSKA - NJEMAČKA 75:62 (25:16, 42:31, 57:46)

Hrvatska: Ukić 15 (5 skokova, 4 asistencije), Kus 3, Popović 14 (5 skokova), Rozić 3 (4 skoka), Planinić 11, Stojić 1, Tomić 3 (4 skoka), Banić 12 (6 skokova), Nicević 0 (4 skoka), Kasun 4, Prkačin 1, Lončar 8.

Njemačka: Staiger 2, Schaffartzik 8, Schultze 3, Wysocki 17 (5 skokova), Hamann 0, Greene 3, Gunther 0 (7 asistencija), Idbihi 6 (5 skokova), Jagla 3, Pleiss 11 (8 skokova), Ohlbrecht 6, Harris 3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!