Nogomet

"Ne želim iz Japana"

Mihaela Bradovski • subota, 29.08.2009.
"Ne želim iz Japana"
Foto: Bruno Karadža

Već pomalo zaboravljeni Mato Neretljak igra s velikim uspjehom već nekoliko sezona na Dalekom istoku. Nakon četiri godine u korejskom Suwonu, ove godine preselio je u japansku Omiyu i odmah pokazao zašto je bio jedan od najboljih igrača korejske lige...

Mato Neretljak veliko je nogometno ime na Dalekom istoku. Naš internacionalac tri godine zaredom ulazio je u najboljih 11 korejske lige, sa Suwonom je nakon četiri godine suše uzeo naslov prvaka Koreje, a onda je sljedeću godinu otišao u Japan i potpisao za Omiyu.

U razgovoru za Japan news Neretljak govori i o tome kako je uopće otišao iz Hajduka u Aziju.

"Moj prvi izbor bila je Njemačka. Ponuda je bilo, HSV je nudio ugovor, međutim nisu željeli platiti traženu odštetu. Onda se pojavio Suwon kojem odšteta nije predstavljala problem i otišao sam u Koreju", priča Neretljak. "Moj odlazak u Koreju iznenadio je mnoge u Hrvatskoj. Tada sam bio kapetan Hajduka, ali to je za mene bila velika prilika. Ne možete uvijek sjediti i čekati, u Hrvatskoj sam igrao Ligu prvaka ili Kupe Uefe svake godine, ali trebao sam zaraditi novac, a tamo to nisam mogao."

Za razliku od mnogih sportaša, Neretljak priznaje kako je novac vrlo važna stavka u karijeri. "Ovo je za mene posao, volim taj posao i to je samo plus. Voli i Didier Drogba Chelsea, ali prvo mu je važan njegov novac", iskreno će Neretljak.

S odličnim igrama iz Suwona, Neretljak je nastavio i u Omiyi. Niti sada mu ne nedostaje ponuda, no on je sretan u svom novom klubu.

"Izbornik Bilić je moj prijatelj i često razgovaramo. Rekao mi je kako bih mogao do reprezentacije ako se vratim u Europu, međutim ne želim se vratiti. Mogu odmah otići u Rusiju i zaraditi veći novac, ali ne želim. Ne znam što b i me tamo čekalo, tražim dobar život, a to imam ovdje, ono tamo je za mene nepoznanica", tvrdi Neretljak.

Omiya danas u derbiju dočekuje Kashimu Antlers, vodeću momčad lige. "Svaka utakmica je ista. Ako igram protiv Yokohame borit ću se, ako igram protiv Kashime također ću se boriti. Svaki put kad sam na terenu želim pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!