Nogomet

Beckhama navijači ponovno vole

Maja Giljanović • nedjelja, 30.08.2009.
Beckhama navijači ponovno vole
Foto: EPA

David Beckham je golom kojim je LA Galaxy u 80. minuti Superclassica protiv Chivasa pobijedio svog ljutog rivala ponovno osvojio srca navijača na Home Depotu.

Davida Beckhama navijači su nakon što se vratio s posudbe u Milana uporno dočekivali i ispraćali zvižducima, a prvi ih je put odobrovoljio u prijateljskoj utakmici protiv Barcelone početkom kolovoza koju je Galaxy pred 93,137 gledatelja na Rose Bowlu izgubio 2:1 uz gol engleskog reprezentativca.

Sinoć je, pak, Beckham svojim prvim ovosezonskim službenim golom odlučio najiščekivaniju utakmicu sezone u Los Angelesu Superclassico na Home Depot Centeru u Carsonu.

Pred ispunjenim tribinama (27,000) stadiona koji je dom i Galaxyju i Chivasu Englez je golom u 80. minuti - fino plasiranim udarcem s ruba šesnaesterca pokraj ovog puta nemoćnog Lancea Parkera - u Superclassicu presudio Chivasu i u prilično istrzanoj utakmici Galaxyju donio tri boda koja bi se u konačnici mogla pokazati krucijalnima u ostvarenju zacrtanog cilja plasmana u play-off.

Galaxyju je u posljednjih 10-tak minuta posao olakšao i frustrirani Galindo isključen u 82. minuti zbog udarca laktom Gregga Berhaltera, a Beckham je gol zamalo upotpunio i briljantnom asistencijom samo što je njegovo proigravanje petom u sudačkoj nadoknadi prokockao Landon Donovan (obranio je Parker).

Galaxy je nakon 24 kola drugi (38 bodova), Chivas je na diobi petog mjesta (33 boda), a Zapadnu konferenciju predvodi Houston (40 bodova).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!