Nogomet

Aleksandr Hleb ne igra protiv Hrvatske

Bernard Jurišić • srijeda, 02.09.2009.
Aleksandr Hleb ne igra protiv Hrvatske
Foto: EPA

Bjeloruska reprezentacija u subotu će se u Zagrebu suprostaviti Hrvatskoj bez svoje prve zvijezde Aleksandra Hleba. Informacija je ovo koja je stigla večeras iz Minska i neće loše sjesti našem stručnom stožeru nakon ozljeda koje je pretrpjela naša momčad...

Najbolji bjeloruski nogometaš Aleksandr Hleb neće igrati protiv Hrvatske u subotnjem kvalifikacijskom okršaju u Zagrebu. Zbog ozljede butnog mišića Hleb će već u srijedu odletjeti iz Minska u Stuttgart, gdje će se terapijama pokušati pripremiti za drugi bjeloruski ogled u ovom terminu, onaj protiv Ukrajine u Minsku za tjedan dana.

Dobra je to informacija za naš stručni stožer i reprezentaciju kojoj je najveća opasnost prijetila upravo od ovog sjajnog igrača Stuttgarta. Bjelorusi će u Zagrebu ipak imati jednog Hleba, Aleksandrovog mlađeg brata Vjačeslava, koji je pozvan za ovu akciju. U bjeloruskoj momčadi neće biti ni napadača Barija Vitalija Kutuzova, koji mora odraditi suspenziju zbog žutih kartona.

"Nažalost, Aleksandr Hleb nam nije bio od velike pomoći u ovim kvalifikacijama zbog ozljeda koje je vukao. On je jedan od najtalentiranijih veznih igrača u Europi, ali zbog ozljeda nije mogao dati sve što može ni u Barceloni, ni reprezentaciji u zadnje vrijeme", komentirao je bjeloruski izbornik Bernd Stange.

Njemački strateg osvrnuo se još jednom na poraz njegove momčadi od Hrvatske u Minsku u kolovozu. "Naša je pogreška bila u tome što protiv tako snažne momčadi kao što je hrvatska nismo pokazali veću agresivnost. Kvaliteta igrača podiže se igranjem u jakim prvenstvima. Dok naši protivnici imaju vodeće uloge u engleskim ili njemačkim klubovima, gdje se igra beskompromisno u svakoj utakmici, naši reprezentativni kandidati igraju protiv Soligorska i Žodinog. Treba nam strast i želja za pobjedom", elaborirao je bjeloruski izbornik.

Bjelorusi u subotu igraju protiv Hrvatske, a potom u Minsku dočekuju Ukrajince naredne srijede. Dok Hrvatska bude bila boj na Wembleyu, jednim ćemo uhom osluškivati vijesti iz Minska i držati palce Bjelorusima da otkinu štogod Mihajličenkovoj momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!