Nogomet

Dinamo jedini napredovao

Antonija Pavlić • srijeda, 02.09.2009.
Dinamo jedini napredovao
Foto: Sandro Donda

Zagrebački Dinamo uspješnim si je ovogodišnjim europskim nastupima priskrbio skok od 11 mjesta na IFFHS-ovoj ljestvici najboljih svjetskih nogometnih klubova u mjesecu rujnu ove godine...

Nogometni institut za povijest i statistiku IFFHS javnosti je prezentirao rujansku ljestvicu najboljih klubova na svijetu. Na čelu poretka od Barcelone se odvojio dugo vodeći Manchester United, dok je u najboljih pet svoje mjesto pronašao i njemački HSV našeg Mladena Petrića.

Prošlogodišnji prvak Europe španjolska Barcelona uspješno je u novu sezonu krenula osvajanjem Superkupa protiv Srninog Šahtara, no za ostajanje na samom čelu ipak su im nedostajali bodovi iz ovogodišnjih kvalifikacija za LP.

Treće mjesto ostalo je u vlasništvu argentinskog Estudiantesa iz River Platea, no već mu je veoma blizu, na samo nekoliko bodova, engleski Chelsea. Najbolji plasman u povijesti ovoga "izbora" petim mjestom ostvario je pak HSV hrvatskog reprezentativca Mladena Petrića.

U proteklom mjesecu, ipak, najviše je bodova sakupio francuski Lyon, koji je i u Ligi prvaka i u Le Championnateu ostvario maksimalan broj pobjeda, a druga pozicija pripala je negdašnjem Hajdukovom "krvniku", mađarskom Debrecenu.

Jedini pomak na ljestvici od hrvatskih klubova ubilježio je Dinamo, skočivši za 11 mjesta i plasiravši se na 62. poziciju. Slavena Belupa su pak nešto lošiji rezultati stajali vraćanja s odlične 129. na 207. poziciju, dok Hajduk i dalje beznadno tone - umjesto pomicanja sa 283. na više, Splićanima je pripala tek 346. pozicija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!