Košarka

Francuzi s najviše NBA igrača

Igor Maračić • srijeda, 02.09.2009.
Francuzi s najviše NBA igrača
Foto: EPA

Iako do početka nove NBA sezone ima još dobrih dva mjeseca, pripreme za istu su odavno otpočele. Ljetne lige i kampovi samo su dio toga, a sada za one igrače koji uz sve to predstavljaju svoju nacionalnu vrstu slijedi Eurobasket u Poljskoj...

Na terenima u Poljskoj sigurno nećemo vidjeti velikog Dirka Nowitzkog, koji je izrazio želju igranja za Njemačku, no vodstvo Dallasa (Cuban) mu to ne dopušta. Rizik je prevelik, a zabranu je Dirk s razumijevanjem prihvatio. Po protivničkim koševima "pucati" neće niti Kalašnjikov iz Rusije, Andrei Kirilenko. Dakle, navijači i gledatelji bit će pomalo uskraćeni, ali dašak najbolje košarke na svijetu ipak će moći osjetiti.

U 16 reprezentacija svoje mjesto našlo je dosta NBA košarkaša, a jedini koji krasi domaću momčad je igrač Orlanda, 2,13 visoki Marcin Gortat. Momčad s najvećim brojem zvijezda je Španjolska, za koju će igrati aktualni osvajač prstena s Lakersima, Pau Gasol i brat mu Marc iz Grizzliesa, te mladi Blazer Rudy Fernandez.

Za reprezentaciju Turske nastupit će igrač oko kojeg se zbivala velika pompa ovo ljeto, novi Raptor Hedo Turkoglu, te manje poznati Ersan Ilyasova iz Bucksa. Važan kotačić u stroju San Antonija i dio njihove velike trojke, odsad možda i četvorke, Francuz Tony Parker još je jedno veliko ime među NBA elitom, i od njega i Francuske se sigurno dosta očekuje. Francuzi računaju i na Ronnyja Turiafa, Nicolasa Batuma i Borisa Diawa

Dres Latvije obući će Andris Biedrins iz Golden State Warriorsa, a boje Slovenije branit će "Kralj" iz Sacramenta, Beno Udrih, Primož Brezec iz Philadelphije te Goran Dragič iz Sunsa. Izrael svojeg predstavnika ima u Omriju Casspiju, također iz Kingsa, a Grčka u Kosti Koufosu, iz momčadi Jazzera. Bez Denga i Gordona jedini NBA Britanac na prvenstvu će biti Pops Mensah-Bonsu koji igra za Houston.

Thunderovac Nenad Krstić upotpunit će roster Srbije, a jedini Hrvat s radnim stažem na NBA terenima je Roko Ukić, novi član Bucksa, hrvatski ponos i uzdanica, koji će, svi se nadaju, s Repešom i momcima otići što dalje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!