Ostali sportovi

Borna Kovač u četvrtfinalu

Sportnet • četvrtak, 03.09.2009.
Borna Kovač u četvrtfinalu

Mladi hrvatski stolnotenisači, juniori Borna Kovač i Miho Simović u srijedu su odigrali susrete po skupinama, te susrete prvog i drugog kola glavnog turnira na juniorskom Pro Touru u Portugalu. I dok je Miho Simović zaustavljen u drugom kolu, Borna Kovač je izborio plasman u četvrtfinale.

Kovač, kojem bi dobar plasman na ovom turniru mogao osigurati nastup na Mastersu, u prijepodnevnom je dijelu programa ostvario tri lake pobjede. Za početak je svladao Španjolca Calva (3:0), nakon toga i Portugalca Freitasa (3:0), a zatim je s istim rezultatom bio bolji i od Portugalca Silva. Tako je kao prvi u skupini izborio plasman u glavni turnir, te je u prvom kolu bio slobodan. U drugom kolu je pak bez problema izbacio Španjolca Roblesa (4:0). Prolaz u polufinale Borna će tražiti u četvrtak protiv boljeg iz susreta Lorentz - Sakai.

Miho Simović je pak izgubio prvi susret u skupini od Japanca Marimota (3:0), ali je nakon toga bio uspješan protiv Santosa (3:0) i protiv Anjosa (3:0). Prvo kolo glavnog turnira donijelo mu je Slovaka Karasa, protiv kojeg je mladi Dubrovčanin slavio sa 4:2. No, u drugom je od njega bio bolji Japanac Asuka Machi (4:0).

Inače, nakon što su u prvom kolu bili slobodni, Kovač i Simović su u drugom kolu parova izgubili od japanskog para Muramatsu- Sakai.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!