Košarka

Litavski košarkaški sadomazohizam

Borna Rupnik • četvrtak, 03.09.2009.
Litavski košarkaški sadomazohizam
Foto: EPA

Pobjeda Litve nad Rusijom u pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo u Poljskoj nije donijela osmijeh na lice Ramunasa Butautasa, litavskog izbornika, koji igru svoje momčadi opisuje kao mučenje...

Litva se za nadolazeću europsku smotru priprema bez svojih najvećih zvijezda poput Jasikevičiusa, Šiškauskasa ili Kaukenasa, a u takvom sastavu nisu se proslavili ni protiv jednako oslabljene Rusije.

Izabranici Rumanasa Butautasa svladali su na svom terenu Ruse bez Holdena, Kiriljenka i Hrjape rezultatom 66:61, ali su pritom izgubili čak 21 loptu, u usporedbi s ruskih devet. Ukupno 28 koševa braće Lavrinovič nije znatno popravilo opći dojam.

"Muče nas isti problemi kao i prije. Ne igramo lošu obranu, ali potom nepotrebno gubimo lopte i tako propadaju svi obrambeni napori. To je sadomazohizam. Kao da volimo mučiti sami sebe", požalio se nesretni Butautas, tvrdeći da ga boli svaka izgubljena lopta.

Posljednju će provjeru Litavci imati protiv Španjolske, a potom slijedi put u Poljsku, gdje ih na otvaranju prvenstva čekaju neugodni Turci. Koliko će ta utakmica boljeti Butautasa, ostaje za vidjeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!