Košarka

Mensah-Bonsu se priključio Britancima

Mihaela Bradovski • petak, 04.09.2009.
Mensah-Bonsu se priključio Britancima
Foto: Nikola Movrić

Velika Britanija napokon je dočekala jedno veliko ime na pripremama. Reprezentaciji se priključio Pops Mensah-Bonsu, član Houston Rocketsa...

Dva teška udarca Britanci su primili prije samog početka priprema. Otkazali su Ben Gordon i Luol Deng na koje su računali za Poljsku, a sve do jučer nije bilo posve jasno niti hoće li se pojaviti Pops Mensah-Bonsu.

Krilni igrač Houston Rocketsa bio je pod znakom upitnika za nastup obzirom da se dolazak unedogled odgađao i nije prošao uopće pripreme s reprezentacijom. Za to vrijeme je u SAD-u pokušavao riješiti ugovornu obavezu s Houston Rocketsima, ali i ishoditi potrebno osiguranje bez kojeg nije mogao nastupiti na Eurobasketu.

Ipak, jedan od važnijih britanskih igrača u kvalifikacijama priključio se reprezentaciji i predvodit će ih u Poljskoj. U krugu reprezentacije nadaju se kako će biti jednako učinkovit kao u kvalifikacijama gdje je ubacivao prosječno 12,2 poena uz 10,0 skokova po susretu.

"Dolazak Mensah-Bonsua nam puno znači i presretni smo što je napokon s nama. Sada nam je prioritet uključiti ga u momčad što je brže moguće i dovesti ga u optimalno stanje za nastup", rekao je britanski izbornik Chris Finch.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!