Košarka

Litva ponizila Španjolsku

Mihaela Bradovski • petak, 04.09.2009.
Litva ponizila Španjolsku
Foto: EPA

Eurobasket je sve bliže i odigravaju se posljednji pripremni dvoboji uoči početka prvenstva. Litva je jučer u Vilniusu pregazila Španjolsku dok je Slovenija ponovno bila bolja od Njemačke...

Pravom lekcijom u drugom poluvremenu Litva je upisala pobjedu protiv Španjolske 94:72. Bio je to ujedno uzvrat Litavaca za katastrofalan poraz u Španjolskoj i upozorenje Španjolcima kako im ipak neće biti tako lako na Eurobasketu. Španjolska je u dosadašnjim pripremnim susretima upisala stopostotan učinak, ali sve utakmice su igrali u Španjolskoj gdje su s lakoćom dominirali.

U Vilniusu im nije bilo nimalo lako, na poluvremenu su još zaostajali samo šest poena, ali u nastavku su se raspali. Još jednu odličnu utakmicu odradio je Tomas Delininkaitis koji je ubacio 19 poena dok je Marc Gasol s 15 bio najbolji kod Španjolaca.

Jure Zdovc ušao je u dvoboj s Njemačkom loše raspoložen. Naime slovenski stručnjak saznao je kako je ostao i bez Bene Udriha koji se ozlijedio u prvom dvoboju ova dva protivnika stoga se u ovom drugom susretu dodatno pazilo i ozljeda.

Unatoč svemu Slovenija je pokazala kako je značajno kvalitetniji protivnik i još jednom slavila, ovaj put 74:62. Samo Udrih vukao je Slovence s 14 poena dok je mladi Robin Benzing s 13 poena bio najbolji Nijemac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!