Košarka

"Hrvatska može do zlata"

Goran Markuš • petak, 04.09.2009.
"Hrvatska može do zlata"

Eurobasket u Poljskoj sve je bliže, a ionako vruću atmosferu oko hrvatske košarkaške reprezentacije dodatno je potpalio donedavni suigrač Roka Leni Ukića, Jose Calderon izjavivši kako Hrvatsku vidi kao jednog od glavnih favorita za zlato...

"Kad spominjete tri najveća favorita natjecanja jednostavno ne možete izostaviti Hrvatsku", započeo je Jose Calderon, donedavni suigrač našeg Roka Leni Ukića u Toronto Raptorsima koji zbog rehabilitacije u Poljskoj neće braniti boje svoje Španjolske.

Međutim, kao i mnogi i Calderon se slaže da je upravo njegova reprezentacija glavni favorit u Poljskoj: "Bilo bi neozbiljno reći da nemamo momčad za zlato. Možda nećemo završiti prvi, no činjenica je da imamo momčad za pobjedu. Bez pogovora Španjolska je ipak glavni favorit."

Ipak, velika natjecanja donose iznenađenja, a ako je vjerovati Calderonu upravo bi hrvatska reprezentacija mogla biti najveća prepreka sjajnim Španjolcima: "Uz Španjolsku moji favoriti Eurobasketa su Hrvatska, Litva i Francuska. Radi se o vrlo dobrim momčadima s vrlo izraženim borbenim duhom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!