Ostali sportovi

Svjetsko baseball prvenstvo u Zagrebu

Sportnet • ponedjeljak, 07.09.2009.
Svjetsko baseball prvenstvo u Zagrebu
Foto: Davor Sajko

U Zagreb dolaze jedni od najboljih baseball igrača današnjice koji će igrajući za svoje nacionalne selekcije nastupiti na Svjetskom prvenstvu grupe D koje se održava u Zagrebu od 10. do 12. rujna 2009., na baseball terenu u Središću, najavljeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare HOO-a i Hrvatskog baseball saveza, održanoj danas u sjedištu HOO-a.

Svjetsko baseball prvenstvo se ove godine održava u Europi (od 9-27. rujna), a sudjeluju 22 najjače reprezentacije kao što su Kuba, Japan, SAD, Australija. Natjecanje je podijeljeno u pet skupina, u pet europskih gradova (kao prvi krug natjecanja), a Zagreb je jedan od organizatora i domaćin grupe D, od 10. do 12. rujna 2009. na baseball terenu u Središću.

Hrvatska baseball reprezentacija

James Summers, Ernesto Pereira, Matko Dabo, Marin Vukmirović, Marin Farkaš, Grgur Marušić, Dejan Marin, Marin Tadić, Matija Grofelnik, Pavao Karin, Jadran Dadić, Romeil Agladius, Dario Latković, Ivo Vukosav, Stefan Rajačić, Damir Karin, Josip Brozinić, Dario Čusak, Matko Benčič, Elmir Tairi, Aleksandar Vučković, Jasmin Hodžić-Hršak, Slobodan Gales, Ivan Račić, Nikola Sertić, Branko Nenadić , Filip Berecka, Bruno Bujević, Mladen Krpanec

Krunoslav Karin, direktor reprezentacije
Jeffery Calderone – trener
Carlos Tovar – trener bacača
Igor Segher – fizioterapeut
Ante Bandalović - doktor

Drugi krug natjecanja, u koje će se kvalificirati prve dvije reprezentacije iz svake od pet grupa te 4 najbolje trećeplasirane, održat će se u Nizozemskoj od 13. do 20. rujna; polufinalna grupa od 22. do 25. rujna u Italiji, a finale će se održati u Nettunu (Italija) 26. i 27. rujna.

Na SP u Zagrebu nastupit će: Hrvatska, Japan, Nikaragva i Velika Britanija. Japan uz SAD ima jednu od najjačih reprezentacija te profesionalnu baseball ligu, a reprezentativci Nikaragve također su profesionalci.

Građani grada Zagreba kao i gosti, imat će priliku u Zagrebu uživati u vrhunskom baseballu i vjerujemo pobjedama Hrvatske baseball reprezentacije. Ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti na ulazu u stadion Središće, a gledatelji koji kupe dnevne ulaznice moći će pogledati dvije utakmice.

Svjetsko baseball prvenstvo održava se uz veliku pomoć Grada Zagreba i HOO-a, te brojnih sponzora (Honda, Coca-Cola, Radio Cibona, EUROline, Phoenix grupa...). Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, svečano će otvoriti prvenstvo 10. rujna u 15:30 sati, a prva utakmica na rasporedu je već u jutarnjim satima (Velika Britanija i Japan). Hrvatska baseball reprezentacija prvu utakmicu igra 10. rujna u 16:30 sati s reprezentacijom Nikaragve.

Detaljne informacije o Svjetskom baseball prvenstvu možete pronaći na službenim stranicama: http://zagreb2009baseballworldcup.com.

RASPORED NATJECANJA:

Četvrtak, 10. rujna
10:30 Velika Britanija – Japan
16:30 HRVATSKA – Nikaragva

Petak, 11. rujna
10:30 Nikaragva – Velika Britanija
16:00 Japan – HRVATSKA

Subota, 12. rujna
10:30 Japan – Nikaragva
16:00 HRVATSKA – Velika Britanija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!