Nogomet

Urugvaj pokušao namjestiti utakmicu?

Antonija Pavlić • utorak, 08.09.2009.
Urugvaj pokušao namjestiti utakmicu?
Foto: Sandro Donda

Iskusni veznjak peruanske nogometne reprezentacije Roberto Palacios optužio je nogometaše Urugvaja za pokušaj namještanja utakmice, odnosno prinuđivanja protivnika na "predaju" susreta...

Prekaljeni veznjak, "desetka" izabranog sastava Perua Roberto Palacios javnosti je otkrio kako su nogometaši Urugvaja prije međusobnog susreta u kvalifikacijama za SP u JAR-u u Limi tražili od njegove momčadi "puštanje" utakmice i poraz koji bi ih pogurao na svjetsku smotru.

Premda su izgubili sve šanse za odlazak u Južnu Afriku, Peruanci su uzeli sva tri boda pogotkom Renfiga u 86. minuti, te tako izazvali bijes u svlačionici Urugvaja.

"Prije početka utakmice prilazili su mi igrači Urugvaja i tražili da im pustimo utakmicu kako bi se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo. Nismo to mogli napraviti, pobijedili smo za sebe i navijače", rekao je 36-godišnji igrač peruanskog Sporting Cristala.

Osim toga, čelništvo reprezentacije demantiralo je navode iz tamošnjih tiskovina u kojima se tvrdilo kako je pobjeda protiv Urugvaja bila financijski motivirana od strane njihovih najvećih konkurenata za odlazak na SP - Ekvadora i Kolumbije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!