Ostali sportovi

Rusija i Bugarska među četiri

Matej Milanović • srijeda, 09.09.2009.
Rusija i Bugarska među četiri
Foto: EPA

Rusija je pobjedom protiv Italije od 3:0 u predzadnjem kolu istanbulske skupine na Europskom prvenstvu u odbojci izborila ulaz u polufinale. Tamo su im se pridružili i Bugari nakon teške pobjede protiv Nizozemske...

Talijanima je nakon jučerašnjeg poraza od Nizozemske ostalo samo se nadati trećem mjestu u skupini F, dok su Rusi protiv njih tražili pobjedu koja bi im osigurala mjesto u polufinalu. Italija je dobro krenula i odigrala solidan prvi set kojeg su izgubili tek u završnici 25:23. U drugom setu Rusi su rano došli do tri poena prednosti koje su održali cijelim tokom ne dopustivši niti jednom Talijanima da im se približe.

U trećoj dionici scena se ponovila. Samo, ovog puta su Rusi sa 13:10 pobjegli na još veću razliku, 16:10 i stvorili lijepu prednost pred kraj seta. Italija se više nije uspjela priključiti i Rusi su postali prva reprezentacija na ovom prvenstvu Europe koja je osigurala ulazak u polufinale. Italiji pak ostaje sutra pobijediti Finsku i izbjeći potpunu blamažu od pet poraza u šest susreta.

Bugari su protiv Nizozemske tražili pobjedu koja bi im osigurala polufinale. Osim toga, da su izgubili dali bi veliku priliku Nizozemcima da upravo preko njih uđu u polufinale. Prvi set dominantno su dobili Bugari s 25:15. U drugom setu Nizozemska je povela 22:19 i dopustila Bugarima da serijom od tri poena izjednače. Bugari su iskoristili drugu set loptu i sa 26:24 poveli 2:0 u setovima.

Treći set bio je izjednačen, no laganu su inicijativu držali Bugari sve dok im Nizozemska nije pobjegla pred kraj seta na 24:20 i lagano izborila četvrtu dionicu. U njoj je Nizozemska nakon izjednačene igre povela 22:20, no Bugari su se vratili s dva uzastopna poena. Ponovno se otišlo na razliku i Bugari su iskoristili četvrtu priliku za set te sa 28:26 osigurali pobjedu i ulazak u polufinale.

U zadnjem susretu dana Srbija je s 3:0 porazila Fince i ostala u igri za treće mjesto u skupini i samim time za direktan plasman na iduće prvenstvo Europe. Finci su ozbiljnije namučili Srbe tek u trećem setu te će sutra s Italijom tražiti oproštajnu pobjedu.

Europsko prvenstvo, Istanbul, Skupina F:
Rusija - Italija 3:0 (25:23, 25:21, 25:21)
Bugarska - Nizozemska 3:1 (25:15, 26:24, 21:25, 28:26)
Srbija - Finska 3:0 (25:2, 25:14, 25:22)

Poredak:
Rusija 8, Bugarska 8, Nizozemska 4, Srbija 4, Italija 0, Finska 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!