Košarka

"Vratilo nam se samopouzdanje"

Goran Markuš • srijeda, 09.09.2009.
"Vratilo nam se samopouzdanje"
Foto: Bruno Blumenschein

Nakon još jedne neočekivano teško izborene pobjede u hrvatskom taboru zadovoljni su konačnim ishodom kao i sjajnom igrom u drugom poluvremenu dok su iz katastrofalnih uvodnih 20 minuta čini se konačno izvukli pouku...

"Bila je to uistinu teška utakmica", započeo je Marko Popović koji se iz utakmicu u utakmicu očigledno sve brže oporavlja: "Tijekom prvog poluvremena Makedoncima je apsolutno sve ulazilo, a naša neuvjerljiva obrana samo im je olakšala posao."

Ipak, čini se da je tijekom poluvremena izbornik Jasmin Repeša dobrano prodrmao svoje momke koji su se na teren vratili u potpuno drugom izdanju. "Izbornik nas je uvjerio da moramo vjerovati u sebe i to je danas presudilo. Nakon što smo napravili mini seriju vratilo nam se samopouzdanje i protivnik više ništa nije mogao", zaključio je Popović.

Vezane vijesti

Međutim, bez obzira na odličan posao u nastavku Repeša i dalje upozorava na određene propuste koje moramo nadvladati: "Radili smo previše pogrešaka koje se više ne smiju ponavljati. Psihički je za nas ovo bila puno teža utakmica od one sinoćnje što je značajno utjecalo i na efikasnost u prvom poluvremenu. Na našu sreću nekoliko mirnih poena s kojima smo otvorili nastavak vratili su samopouzdanje momčadi koja je nakon toga potpuno nadigrala protivnika."

Iako su imali šanse skinuti skalp jednom vrlo snažnom protivnika niti u makedonskom taboru mjesta za tugu nije bilo. "Moramo čestitati našem protivniku na sjajnom nastupu. Mi smo odradili prvo poluvrijeme na iznenađujuće visokom nivou, no kad im je u nastavku proradili obrana potpuno smo se izgubili i spasa više nije bilo", zaključio je izbornik makedonske košarkaške reprezentacije, Jovica Arsić.

Svoj kratki komentar dao je i očigledno razočaran Vrbica Stefanov, igrač koji je tijekom prvog poluvremena potpuno razigrao svoju reprezentaciju: "Šta da vam kažem? Jedino što mogu je čestitati hrvatskoj reprezentaciji na sjajnoj utakmici. Nažalost, to je sve."

Eurobasket, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sjeverna Makedonija71:81Hrvatska
Izrael80:106Grčka
1Grčka 30+66
2Hrvatska 21+9
3Sjeverna Makedonija 12-39
4Izrael 03-36

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurobasket, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sjeverna Makedonija71:81Hrvatska
Izrael80:106Grčka
1Grčka 30+66
2Hrvatska 21+9
3Sjeverna Makedonija 12-39
4Izrael 03-36

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!