Košarka

Otvaranje u petak s Rusima

Branimir Korać • četvrtak, 10.09.2009.
Otvaranje u petak s Rusima
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je protivnike u drugom krugu Eurobasketa. U skupini E za četvrtfinale će se boriti s Rusima, Francuzima i Nijemcima...

Hrvatska u drugi krug Eurobasketa ulazi s tri boda na kontu i realnom prilikom za prolazak u četvrtfinale. S dvije pobjede u drugom krugu Hrvatska je sigurno među četiri i u četvrtfinalu dok bi možda mogla biti dovoljna i jedna pobjeda, no valja ići na sigurno i do kraja uzeto barem dvije pobjede.

Prva prilika za to bit će već u petak u 15:45 kada će protivnik biti Rusija. Rusi nisu prenijeli niti jednu pobjedu i imat će težak posao za proći u četvrtfinale. Njima je pobjeda protiv Hrvatske imperativ, no nadamo se kako ćemo pobjedom protiv Rusa njih gotovo izbaciti i napraviti ogroman korak prema četvrtfinalu.

Dva dana kasnije Hrvatska će igrati protiv Francuske prema sadašnjoj satnici u 21 sat dok će 15. rujna igrati protiv Njemačke također najvjerojatnije u 21 sat.

U našoj skupini E u drugi krug s maksimalna četiri boda ulaze Grčka i Francuska, Hrvatska i Njemačka prenose po tri boda dok su Rusija i Makedonija s dva boda na dnu ljestvice. U skupini F situacija je još neizvjesnija i tamo su samo Turci sa stopostotnim učinkom dok je Litva ušla na mala vrata i kreće s omjerom 0-2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!