Nogomet

Mark Viduka se vraća kući

Borna Rupnik • subota, 12.09.2009.
Mark Viduka se vraća kući

Nakon što su mu propali transferi u Portsmouth i Fulham, Mark Viduka odlučio je okončati europski dio svoje karijere i vratiti se u Australiju, a tamo će možda objesiti kopačke o klin...

Australski napadač Mark Viduka ovoga je ljeta napustio Newcastle i pokušao se izboriti za još godinu dana igranja u prvom razredu engleskog nogometa. U igri su mu bili prije svega Portsmouth i Fulham, no s njima nije našao zajednički jezik.

Stoga je Viduka odustao od potrage i sprema kovčege za povratak u domovinu. "Mogu potvrditi da Mark neće potpisivati novi ugovor u Europi", izjavio je njegov menadžer Steve Kutner, dodavši da nije siguran hoće li reprezentativac Australije tamo nastaviti s nogometom. "Ušao je u novu životnu fazu i ne znam uključuje li ona aktivno bavljenje nogometom. Ima druge prioritete", rekao je.

Viduka je 1995. godine iz Australije stigao u tadašnju zagrebačku Croatiju, a zatim je prove sjajnih 11 godina u dresovima Celtica, Leeds Uniteda, Middlesbrougha i Newcastlea, s kojim je po završetku prošle sezone ispao iz prve lige.

Za reprezentaciju je nastupio 43 puta, a s Australijom je na Svjetskom prvenstvu 2006. godine preko Hrvatske ušao u osminu finala, gdje je poražen od Italije. Hoće li se nekako uspjeti nametnuti izborniku Verbeeku za nastup na svjetskoj smotri na jugu Afrike, ostaje za vidjeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!