Košarka

Za Smodiša EP završeno?

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.09.2009.
Za Smodiša EP završeno?
Foto: EPA

Kapetan slovenske reprezentacije Matjaž Smodiš zbog ozljede leđa možda neće do kraja Eurobasketa više odigrati niti minutu...

Smodiš je u Poljsku doputovao nezaliječen, nadali su se kako će se oporaviti, no šanse za to su sve manje. Pokušao je zaigrati protiv Srbije i Španjolske, u ta dva susreta odradio je 13 minuta, ali bolovi su veliki i propustio je jučerašnji dvoboj s Litvom.

"U četvrtak smo na treningu pokušavali ga uvrstiti u rad kako bi vidjeli reakciju dan kasnije. Očito je da mu je teško i bolno, mogu mu se samo zahvaliti što je tu uz nas i što nas bodri. Velika nam je pomoć, uostalom svaki igrač bolje poznaje protivnika nego trener i njegovi savjeti nam puno znače", rekao je slovenski izbornik Jure Zdovc za RTV Slo.

"Mogućnost da ću zaigrati ostaje iako je realnost vjerojatno drugačija. Ja sam optimist i ne predajem se, idem iz dana u dan. Petak mi je bio jedan od onih težih dana, bilo je toliko bolno da se nisam niti pokušavao zagrijati prije Litve. Trenutno sam pomoćnik pomoćnika trenera i to je teška uloga za mene. Više bih mogao pomoći na terenu", dodao je ozlijeđeni Smodiš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!