Košarka

Blatt: "Više smo željeli pobjedu"

Branko Barić • nedjelja, 13.09.2009.
Blatt: "Više smo željeli pobjedu"
Foto: EPA

Nakon pobjede nad Hrvatima Rusi su očito dobili krila i sjajnom predstavom iznenadili i Grčku. David Blatt bio je ponosan na svoju momčad, ali i svjestan činjenice da je razlog pobjede slabija motiviranost Grka.

"Mislim da smo potpuno kontrolirali utakmicu i zasluženo pobijedili. Na ovom turniru nema mlađe i neiskusnije momčadi od nas, i pobjede protiv Hrvatske i Grčke u tri dana dokaz su da smo napravili sjajan posao. Činjenica je i da smo više željeli pobjedu od Grka, što je možda i presudilo. Igrači su ljudska bića, pa ne čudi što su Grci malo lakše ušli u utakmicu jer nisu imali rezultatskog imperativa, a mi smo to znali iskoristiti."

Odličnu utakmicu odigrao je i McCarty sa 17 poena i devet skokova, no on ne misli da je napadački učinak njegove momčadi bio presudan: "Obrana, obrana, obrana. Odigrali smo sjajno u tom segmentu igri i ofenzivno najbolju momčad na prvenstvu limitirali na za njih najmanji broj koševa do sada."

Ruska obrana, limitirala je i Nikosa Zizisa, koji je zabio tek tri poena: " Rusi se nam uzeli previše napadačkih skokova, što nas je činilo sve nervoznijima kako je vrijeme prolazilo. "

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!