Košarka

Kako su igrali: Popović bez podrške

Vedran Babić • nedjelja, 13.09.2009.
Kako su igrali: Popović bez podrške
Foto: EPA

Da je barem još jedan igrač uz briljantnog Marka Popovića bio večeras raspoložen, Hrvatska bi sigurno slavila protiv Francuske. Ovako, nekoliko igrača bilo je samozatajno, a važnim su se pokazala i rana isključenja Marka Banića i Nikše Prkačina.

Roko Leni Ukić: U obrambenom dijelu se nije na najbolji način nosio s Tonyjem Parkerom, a dojam je kako je francusku superzvijezdu bolje čuvao Popović. U napadu Ukić se trudio i pokušavao, no nije išlo. U završnici je ubacio tricu koja nas je vratila u "život" na 77:81, a iako je s 11 koševa bio naš drugi najbolji strijelac, od našeg razigravača očekujemo i bolje partije.

Davor Kus: "Plivao" u obrani svaki puta kada je morao čuvati nezaustavljivog Parkera. U napadu gotovo bezopasan.

Marko Popović: Naš daleko najbolji igrač. Tek s njim naša igra je imala smisla, no bez adekvatne pomoći suigrača teško je bilo izboriti pobjedu. Pop je ukrcao 30 koševa, od čega 14 u drugoj četvrtini u kojoj smo imali i najveću prednost. U završnici nas je upravo on držao u igri, no ni to nije bilo dovoljno za konačni trijumf. Uz ukupni šut za tri 5/7, to je Popović kakvog poznajemo i kakvom se nadamo i u idućoj ključnoj utakmici s Njemačkom.

Nikola Vujčić: Najveću minutažu dobio u posljednjoj četvrtini, ali se nije proslavio. Premda je pohvatao nekoliko lopti ispod koša, u napadu nije uspio uhvatiti pravi ritam i uz to je promašio nekoliko šuteva.

Nikša Prkačin: Odličan dojam pokvario je tehničkom pogreškom i isključenjem u trećoj četvrtini. Do tog trenutka bio je nerješiva zagonetka za francuske gorostase, koji nisu znali kako izaći na kraj s njim.

Marin Rozić: Praktički nezamjetan, zaradio petu osobnu u posljednjoj četvrtini.

Zoran Planinić: Hrvatska desetka definitivno je pamtila i bolje večeri. Planinić je na trenutke u prvom poluvremenu solidno razigravao svoje suigrače, ali je jednako tako u nastavku bio bezopasan po francuski koš, sve to uz dosta izgubljenih lopti u finišu.

Mario Stojić: Startao u početnoj petorci. Iskazao se s nekoliko skokova, no u principu je bio prilično samozatajan.

Krešimir Lončar: Trudio se pokriti izostanak isključenog Banića, no bez konkretnog učinka. U napadu se nije najbolje snalazio protiv superiornijih francuskih centara.

Marko Banić: Utakmicu otvorio sjajno sa šest koševa, no ubrzo je pokupio tri osobne zbog kojih je morao napustiti igru već u šestoj minuti. U nastavku se vratio na parket, ali je nedugo potom napravio još dva prekršaja i završio svoj nastup. S deset koševa naš treći najbolji strijelac.

Sandro Nicević: Igrao tek pet minuta. Ušao je kao zamjena za isključenog Prkačina, ali ni on se, kao ni Lončar, nije baš snašao u protivničkom reketu.

Mario Kasun: Ni on nije igrao ništa više od Nicevića. Za devet minuta provedenih na parketu djelovao je potpuno indisponirano.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!