Košarka

Nijemci vjeruju u uspjeh

Borna Rupnik • ponedjeljak, 14.09.2009.
Nijemci vjeruju u uspjeh
Foto: EPA

O sutrašnjem ogledu s Njemačkom u Bydogoszczu ovisi nam ulazak u četvrtfinale Europskog prvenstva, ali u taboru naših protivnika vjeruju da uz maksimalan angažman mogu do slavlja...

"Naši su dečki kiksali protiv Makedonije, ali protiv Hrvatske žele pobijediti. I ne samo da žele, nego će to i učiniti", hrabro je najavio okršaj Hrvatske i Njemačke predsjednik Njemačkog košarkaškog saveza Ingo Weiss.

Svoju je tvrdnju potkrijepio sljedećim objašnjenjem: "Sa slabijim se protivnicima teško nosimo, ali protiv težih suparnika uvijek izgledamo dobro. Tako je bilo i protiv Francuske i protiv Grčke. Stoga ćemo i protiv Hrvatske odigrati dobro i slaviti".

Izbornik Dirk Bauermann ponudio je i recept kojim se planira suprotstaviti košarkašima Jasmina Repeše: "Do uspjeha možemo samo na jedan način - uz čvrstu i agresivnu obranu". Što znači da će naš napad tijekom svih 40 minuta morati biti maksimalno strpljiv i koncentriran.

Naime, poraz od Makedonije Bauermann nije shvatio tragično: "To je bio samo jedan korak u razvoju našeg neiskusnog sastava".

Jan-Hendrik Jagla, jedan od njemačkih junaka ovog natjecanja, svjestan je da će Nijemci morati dati sve od sebe žele li nadjačati hrvatsku reprezentaciju: "Morat ćemo dati sve od sebe, nemamo pravo ni na trenutak opuštanja".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!