Nogomet

"Raduje nas interes za Dinamom"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 14.09.2009.
"Raduje nas interes za Dinamom"
Foto: Kristijan Komarica

Tenzije u Maksimiru rastu. Približava se početak grupne faze Europske lige, a želi li Dinamo taj dio natjecanja odraditi kao ozbiljan konkurent za prolaz dalje, dobar start protiv Anderlechta iznimno je važan. S tom se tvrdnjom slaže i Ivica Vrdoljak...

Ivica Vrdoljak još je jedan u nizu Dinamovih igrača koji je pozvao sve ljubitelje plave boje da u četvrtak u 19 sati dođu na maksimirski stadion i daju podršku plavim nogometašima. Oni će zauzvrat dati sve od sebe ne bi li pobijedili belgijski Anderlecht u prvom kolu Europske lige.

"Moram istaknuti da nam navijačka potpora puno znači. Pozivam ih da dođu na Maksimir u što većem broju i opet nas podrže", rekao je standardni Dinamov veznjak i dodao: "Čini mi se za Dinamo vlada velik interes, neki me poznanici i prijatelji zovu za karte. To nas raduje".

Pripreme za taj dvoboj počele su poslije ne posebno uvjerljive pobjede u Zaprešiću. "Dočekat ćemo Belgijce spremni. Prepuni smo želje za pobjedom, a preostala ćemo tri dana do utakmice maksimalno iskoristiti", najavio je Vrdoljak.

No, sigurno neće biti lako, ističe: "Svi bismo željeli da što prije riješimo pitanje pobjednika u svoju korist i potom uživamo u igri. Međutim, ovo je Europa i protivnik je ozbiljan - trebat će mnogo borbe da uopće ostvarimo zacrtani cilj".

Anderlecht u Zagreb dolazi s reputacijom trenutačno najbolje momčadi svoje zemlje. Stoga je detaljna analiza nužna: "Upoznali smo se s njihovim prednosti i manama, a ostalo ćemo razmotriti za vrijeme nadolazećih treninga. Imaju problema s ozljedama, ali to nas neće spriječiti da proučimo pojedinosti njihove igre".

Kapetana Igora Bišćana u posljednjoj će liniji zamijeniti oporavljeni Robert Kovač. "Roberta krase brojne kvalitete i njegov će nam povratak olakšati situaciju. On obrani pruža sigurnost", naglasio je Ivica Vrdoljak.

Ponovno se postavilo i pitanje terena na zagrebačkom stadionu, no kao i protiv Heartsa vrijedi da će jednak biti i jednima i drugima: "Nema govora o opravdanjima zbog terena. Na njemu se radilo i svima je bilo u interesu da bude što bolji. Za vrijeme posljednje utakmice bio je nešto sporiji, a poslije toga ga više nisam iskušavao. No, vjerujem da će sve dobro proći".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!