Košarka

"Zaslužili smo pobjedu"

Vedran Babić • utorak, 15.09.2009.
"Zaslužili smo pobjedu"
Foto: Nikola Movrić

Slovenski izbornik Jure Zdovc iskazao je svoje zadovoljstvo poslije sinoćnje pobjede nad domaćinom Poljskom, koja ih i dalje drži na drugom mjestu skupine F drugog kruga Eurobasketa...

Iako je u prve dvije četvrtine Poljska bila ravnopravan suparnik Sloveniji, izabranici Jure Zdovca digli su ritam igre te su krajem druge i početkom treće četvrtine napravili seriju 20:3, čime su riješili pitanje pobjednika.

"Moram čestitati svojim igračima. Imali su problema s ozljedama, no oni koji su izašli na parket dali su sve od sebe i zaslužili ovu pobjedu."

"Imali smo sreće u prvom poluvremenu kada smo bili očajni u obrani, a realizacija u napadu je bila ishitrena. U nastavku smo uspijevali pronaći slobodnog čovjeka i zabiti koš, a obrana je također bila bolja", izjavio je Zdovc.

Primož Brezec na parketu je proveo 23 minute i postigao 12 koševa uz dva skoka. "Bila je teška utakmica. Nismo startali dobro, a obrana nije bila na visini zadatka. No, kasnije smo se probudili i zaustavili njihove unutarnje igrače, kao i Logana u vanjskoj liniji. Radujem se sljedećoj utakmici."

Goran Jagodnik složio se sa Zdovcom i Brezecom kako prvo poluvrijeme nije bilo dobro od strane njihove momčadi, ali je i dodao kako je igrom u nastavku zadovoljan. "U drugom dijelu smo igrali mirno i s puno samopouzdanja. Shvatili smo sve što nam je trener ukazao - zaustavili smo Gortata i poljski napad. Ne razmišljamo previše o idućim utakmicama, samo želimo igrati dobru košarku."

Izbornik Poljske Muli Katzurin: "Znao sam da nas čeka teško drugo poluvrijeme čim smo na odmor otišli s minus dva. U nastavku smo imali veoma loš postotak šuta i napravili smo mnogo pogrešaka, a to protiv kvalitetne momčadi kao što je Slovenija ne može proći nekažnjeno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!