Nogomet

"Dinamo će pobijediti 2:0"

Borna Rupnik • srijeda, 16.09.2009.
"Dinamo će pobijediti 2:0"
Foto: Dejan Popek

Dinamov prvi nastup u novoosnovanoj Europskoj ligi privlači mnogo pažnje, pa je tako svoju prognozu ponudio i nekadašnji stanovnik plave svlačionice, Boško Balaban...

Bivši napadač Dinama, Boško Balaban, danas brani boje grčkog Panioniosa, ali u četvrtak će jednim okom ipak pratiti zbivanja na maksimirskom stadion, gdje će njegov nekadašnji klub u sklopu prvog kola Europske lige dočekati belgijski Anderlecht.

"Dinamo će sigurno pobijediti Anderlecht. Prognoziram rezultat 2:0", najavio je Balaban, a kako je uvodna pobjeda iznimno vrijedna, teško bi bilo pronaći plavog simpatizera koji bi imao nešto protiv.

Svoju je izjavu objasnio sljedećim argumentima: "Dinamo je tehnički vrlo potkovana te vrlo uravnotežena momčad. Imaju vješte igrače poput Čileanca Moralesa i Brazilca Sammira, ali najveća će prijetnja Anderlechtu biti Mario Mandžukić, novi reprezentativac".

"Što se obrane tiče, tu su Robert Kovač, koji je nekoć igrao u Juventusu i argentinski reprezentativac Leandro Cufre. Velika je Dinamova snaga i Tomislav Butina", nastavio je Balaban, dobar poznavatelj belgijskog nogometa.

Naime, dio je karijere proveo u Club Bruggeu. U 83 prvenstvena nastupa za taj belgijski klub postigao je 40 pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!