Nogomet

Argentinci pripremaju ponudu za Guardiolu

Antonija Pavlić • četvrtak, 17.09.2009.
Argentinci pripremaju ponudu za Guardiolu
Foto: EPA

Argentinsko udruženje nogometnih prvoligaša javnosti je prezentiralo prijedlog spašavanja nacionalne momčadi - na kormilo Albicelestesa 2010. bi trebalo dovesti Josepa Guardiolu...

Udruženje predsjednika nogometnih prvoligaša Argentine predložilo je atraktivan plan izlaska iz krize za svoju nacionalnu selekciju. Prema prijedlogu, Argentinski nogometni savez trebao bi nakon SP-a u JAR-u svrgnuti Diega Maradonu, a posao ponuditi sadašnjem strategu Barcelone Josepu Guardioli.

"Messi je Argentinin nebrušeni dijamant, iz kojega nijedan izbornik do sada nije uspio izvući ono najbolje. Guardioli je to pošlo za rukom u Barceloni, gdje je prošle godine osvojio trostruku krunu. On će znati kako ga i na kojoj poziciji najbolje iskoristiti", rekao je Marci anonimno jedan od predsjednika.

"Uvijek će postojati oni koji neće htjeti stranca za izbornika, no domaći treneri pokazali su se neuspješnima pri pokušaju eksploatiranja Messijeva talenta. Sergio Batista uspio je to na OI u Pekingu prošle godine, no on nažalost nije kvalificiran za vođenje seniorske repezentacije."

Pogađate - Guardiola bi u takvom raspletu situacije bio prvi stranac na argentinskoj klupi. Ipak, čelnici Udruženja pribojavaju se jedne stvari - španjolskog neuspjeha na SP-u; tada bi i Španjolski nogometni savez vrlo vjerojatno spas potražio u Barceloninom strategu.

"Argentina vjerojatno neće putovati u Južnu Afriku, no navijat ćemo i moliti se za Španjolce. Ukoliko ne postanu svjetski prvaci, oni bi mogli posegnuti za Guardiolom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!