Košarka

"Slovence krasi kemija, Hrvate ne"

Borna Rupnik • četvrtak, 17.09.2009.
"Slovence krasi kemija, Hrvate ne"
Foto: Nikola Movrić

Marko Milič Europsko prvenstvo prati na televiziji, a njegovi sunarodnjaci prometnuli su se u jednog od najvećih favorita za medalju. Na tom im putu stoji Hrvatska, za koju slovenski košarkaš smatra da nije nepremostiva zapreka...

"Grci su bolji od Hrvata", smatra slovenski košarkaš Marko Milič, član ljubljanske Olimpije, izražavajući svoje zadovoljstvo raspletom u skupinama E i F europske smotre u Poljskoj.

"Mi smo zasluženo na prvom mjestu. Grci su malo pali u formi, ali vjerojatno nisu igrali punom snagom nakon što su osigurali plasman u četvrtfinale, dok smo Hrvate već dva puta svladali na Europskim prvenstvima", piše Marko Milič.

"To nam ulijeva novo samopouzdanje", dodaje, "i smatram da su nam Hrvati protivnik po mjeri. Dobro ih poznamo, igrali smo protiv njih i na pripremama te ih svladali na njihovom terenu. No, to može zavarati".

Ipak, jasno je da Hrvatska nije pokazala sve što zna i može. "Nadam se da se neće probuditi baš protiv nas", nastavlja Milič. "Na ovom se natjecanju njihova igra nije poboljšala i unutar momčadi nemaju kemiju koja krasi Slovence", kaže.

Pojedinačnu nam kvalitetu ne osporava: "Svjestan sam da se u jednoj utakmici može svašta dogoditi, a Hrvatska ima vrhunske igrače poput Planinića, Vujčića i Ukića. Čudi me da su se toliko mučili da dođu u četvrtfinale".

Borba za polufinale između Hrvatske i Slovenije na rasporedu je u petak u 21 sat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!