Košarka

Pobjednici pokupili sve

Goran Markuš • četvrtak, 17.09.2009.
Pobjednici pokupili sve
Foto: EPA

Sjajnim predstavama Srbi i Španjolci gotovo su potpuno deklasirali svoje protivnike koji nisu uspjeli uhvatiti niti jedno mjesto u današnjoj Sportnetovoj petorci dana...

Playmaker

Miloš Teodosić (Srbija) - 27 minuta, 12 poena, 4 asistencije: Kao što se i manje više očekivalo Srbi su bez većih problema svladali reprezentaciju Rusije, a velike zasluge idu i Teodosiću koji je ponovno pokazao da zna iskoristiti sav potencijal svoje momčadi.

Šuter

Uroš Tripković (Srbija) - 24 minute, 18 poena: Bez promašaja za dva i sa četiri ubačene trice iz šest pokušaja Tripković je torpedirao Ruse koji danas jednostavno nisu uspjeli pronaći način kako zaustaviti ovog izuzetno raspoloženog srpskog šutera.

Krilo

Rudy Fernandez (Španjolska) - 31 minuta, 16 poena, 5 skokova, 6 ukradenih: Sjajni nastup Španjolaca Francuze je potpuno iznenadio, a uz prvo ime susreta, Pau Gasola u dvorani je daleko najviše pokazao odličan Fernandez na čijim su leđima Španjolci i stigli do vrlo ranog i sigurnog vodstva.

Krilni centar

Novica Veličković (Srbija) - 24 minute, 13 poena, 5 skokova: Iako je iza njega i puno preciznijih susreta Veličković je svoje mjesto u petorci dana izborio velikom borbenošću i nadasve čvrstom igrom kako u protivničkom tako i u vlastitom reketu.

Centar

Pau Gasol (Španjolska) - 28 minuta, 28 poena, 9 skokova, 3 blokade: Pokušali su se Francuzi u nekoliko navrata vratiti u susret protiv Španjolaca, no dominantni Pau Gasol danas je bio nepremostiva zapreka. Sve unutar okvira reketa sjajno je držao pod kontrolom, a kad god bi se Francuzi "usudili" približiti mirno je vraćao prednost svojoj reprezentaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!