Košarka

"Druga četvrtina odlučila"

Branimir Korać • petak, 18.09.2009.
"Druga četvrtina odlučila"
Foto: EPA

Srbija je upisala očekivanu pobjedu u četvrtfinalu protiv Rusije i plasirala se među četiri najbolje reprezentacije. Nakon utakmice, naravno, u njihovom taboru vladalo je zadovoljstvo dok je David Blatt bio - realan...

Izbornik Srbije Dušan Ivković nakon velike i zaslužene pobjede protiv Rusije imao je razloga za zadovoljstvo.

"Mislim da smo potpuno zasluženo slavili. Prvi cilj smo ostvarili, ostali smo u igri za medalje i samim time izborili nastup na SP-u. Ključ u pobjedi bili su igrači s klupe koji su odlično reagirali, no svi su momčadski odigrali sjajno, posebno u drugoj četvrtini u obrani."

"Ovo je sjajan rezultat za nas. U Poljsku smo došli kako bismo osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo, a sada smo u polufinalu i borimo se za medalju", raspoložen je bio nakon susreta kapetan Srbije Nenad Krstić.

Krstić je bio jedan od onih koji su dali u ovoj pobjedi veliki doprinos, a nakon susreta posebno je pohvalio Kostu Perovića koji je napravio odličan posao ulascima s klupe. "Igrao je izvrsno, bio je nezaustavljiv i samo je pokazao kako ova reprezentacija ima 12 odličnih igrača. Svatko od nas može biti ključan u pobjedi", govorio je Krstić.

David Blatt bio je svjestan mogućnosti svoje reprezentacije još prije susreta. U to tko je bolji uvjerio se vrlo brzo. "U svim segmentima igre su dominirali i bili bolja momčad. Za razliku od nas, oni su ostvarili sve što su zamislili, posebice u drugoj četvrtini gdje mi nismo imali nikakav odgovor."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!