Nogomet

"Di Stefano je najveći svih vremena"

Antonija Pavlić • petak, 18.09.2009.
"Di Stefano je najveći svih vremena"
Foto: Sandro Donda

Brazilski umirovljeni napadač Edson Arantes do Nascimento Pele proglasio je Alfreda di Stefana najboljim nogometašem svih vremena naušrtb i sebe i Diega Maradone, koji si tu titulu često "skromno" pripisuje sam...

Rasprava o najboljem nogometašu svih vremena nikada neće prestati. Neki smatraju da je to Pele, neki pak favoriziraju Maradonu; tu je i brazilski Ronaldo, pa Zidane, Gerd Müller, Zico, Franz Beckenbauer...

Najčešće se, ipak, o toj tituli spore Pele i argentinski maestro Maradona, a najnoviji sud na ponuđenu temu ponudio je sam brazilski kralj šesnaesterca.

"Nema nogometnog zaljubljenika koji tjedno barem jednom ne prokomentira tko je najbolji nogometaš svih vremena - Pele ili Maradona", započeo je veliki Brazilac.

"Za mene tu dvojbe nema - Alfredo di Stefano je najkompletniji nogometaš koji je ikada igrao."

Nije propustio u nastavku zajedljivo elaborirati i karijeru "malog zelenog". "Maradona je bio sjajan igrač, no nije znao loptu udariti desnom nogom ili, ne daj Bože glavom. Jedini zgoditak glavom bio mu je onaj Englezima, zapravo postignut rukom."

U posljednje se vrijeme dosta spekuliralo o njegovoj kandidaturi za mjesto predsjednika Fife. "Ne namjeravam se kandidirati za Blaterovog nasljednika", jasno je rekao, te se odmah okrenuo svojoj karijeri i pitanju da li žali što nije zaigrao za madridski Real.

"Bilo mi je prekrasno u Brazilu, u Santosu. Jednom sam došao u Madrid kako bih eventualno razmotrio mogućnost igranja u Realu sa suigračem iz rerezentacije Didijem, no nisam se mogao prisiliti na ostanak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!