Nogomet

Beckham slomio Toronto

Maja Giljanović • nedjelja, 20.09.2009.
Beckham slomio Toronto
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Engleski reprezentativac David Beckham bio je ključna figura u pobjedi Los Angeles Galaxyja protiv Toronta.

David Beckham je predstavom protiv Toronta slomio i svoje najveće oponente - najžešću frakciju Galaxyjevih navijača LA Riot Squad koji su u srpnju na prijateljskoj utakmici Galaxyja i Milana izvjesili transparente protiv Engleza i zvižducima "pozdravljali" svaki potez engleskog reprezentativca - 33-godišnjak je protiv Kanađana postigao jedan i jedan je od najzaslužnijih za drugi gol.

Gol je dao u 9. minuti nakon duplog pasa s Birchallom, krasnog driblinga i još ljepšeg udarca s ruba šesnaesterca - drugi mu je ovo ovogodišnji gol u MLS-u i treći nakon što se vratio s posudbe u Milanu (postigao je jedan i Barceloni u prijateljskoj utakmici) - a stativa ga je u 43. minuti spriječila u postizanju još jednog.

Galaxy je sva tri boda osigurao u 83. minuti nakon što je Beckham iskoristio nonšalanciju gostiju, ukrao im loptu i proslijedio je Landonu Donovanu. Najbolji je strijelac u povijesti reprezentacije SAD-a (41 gol u 118 utakmica) pronašao nečuvanog Edsona Buddlea kojem, pak, nije bilo teško i drugi put na utakmici probiti Stefana Freija.

Galaxy je u 26 kola prikupio 41 bod i u Zapadnoj je konferenciji drugi (10-5-11) dva boda iza Houstona koji je odigrao utakmicu više.

U play-off će dvije najbolje momčadi Zapada i Istoka (Columbus i Chicago nakon 24 i 25 utakmica zauzimaju prva dva mjesta u Istočnoj konferenciji) i još četiri s najviše osvojenih bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!