Tenis

Poljubac sreće za Hrvatsku

Ivor Krapac • srijeda, 23.09.2009.
Poljubac sreće za Hrvatsku
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska reprezentacija ne može se požaliti na ishod ždrijeba Svjetske skupine Davis Cupa za iduću godinu, barem u prvom kolu. Izabranici Gorana Prpića će početkom ožujka tražiti prolazak u četvrtfinale na domaćem terenu protiv Ekvadora...

Ždrijeb u Ženevi donio je dobru vijest za Gorana Prpića i hrvatske Davis Cup reprezentativce. Bez obzira na respekt koji svaki protivnik zaslužuje, teško je bilo odabrati povoljniju varijantu za prvo kolo od one koja je izvučena - Hrvatska će od 5. do 7. ožujka igrati protiv Ekvadora, a imat će i prednost domaćeg terena.

U očekivanju ždrijeba, u hrvatskom taboru su Ekvadorci bili jedan od najpoželjnijih protivnika, uz Indiju koja je nosila siguran susret na domaćem terenu. U ovom slučaju je o domaćinstvu odlučivao ždrijeb, i tu je sreća bila na strani Prpića i njegovih izabranika.

No, priča postaje puno teža na nastavku puta, već na četvrtfinalnoj prepreci. Ukoliko Hrvatska opravda ulogu favorita protiv gostiju iz Južne Amerike, među posljednjih osam išla bi na pobjednika susreta Srbije i SAD-a, koji će se igrati kod naših istočnih susjeda, vjerojatno u beogradskoj Areni.

Sudar reprezentacija koje bi trebali predvoditi Novak Đoković i Andy Roddick je jedan od dva najzvučnija u prvom kolu. Još više pozornosti privući će ogled Španjolske i Švicarske u kojem bi, budu li zdravi i spremni za Davis Cup, mogli vidjeti novi dvoboj Rafaela Nadala i Rogera Federera.

Ipak, nama će u ožujku u prvom planu biti Ekvadorci, za koje se još ne zna hoće li moći računati na svog najbolje rangiranog i najpoznatijeg igrača. Nicolas Lapentti prvotno je najavio da će mu kvalifikacijski susret s Brazilcima, odigran proteklog vikenda, biti posljednji, u međuvremenu je dao naznaku da će ipak nastaviti igrati, no ukoliko ga ne bude, Hrvatska će imati još izraženiju ulogu favorita.

Davis Cup, Svjetska skupina, prvo kolo (5. - 7.3.2010.): Španjolska - Švicarska, Francuska - Njemačka, Rusija - Indija, Švedska - Argentina, Hrvatska - Ekvador, Srbija - SAD, Čile - Izrael, Belgija - Češka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!