Nogomet

Meksiko odustao od kandidature za SP

Borna Rupnik • utorak, 29.09.2009.
Meksiko odustao od kandidature za SP

Meksički nogometni savez objavio je povlačenje svoje kandidature za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. ili 2022. godine. Razlog je vrlo jednostavan: Meksiko za takav pothvat nema novca...

Engleska, Australija, Indonezija, Japan, Rusija, Južna Koreja, Katar te Portugal i Španjolska, odnosno Belgija i Nizozemska imaju jednog konkurenta manje - Meksiko je odustao od svoje kandidature za domaćinstvo Svjetskih prvenstva 2018. ili 2022. godine.

"Odluka se temelji na dvije stvari: globalnoj gospodarskoj situaciji i potrebnom ulaganju u infrastrukturu", stoji u službenom priopćenju Meksičkog nogometnog saveza.

Savez je priznao da je u nemogućnosti nabaviti potrebna financijska sredstva. Naime, premda Meksikanci imaju zadovoljavajuć broj stadiona, njihova bi obnova stajala više nego što Savez može uprihoditi.

Meksiko je već dva puta bio domaćin svjetske nogometne smotre: 1970. godine svjedočio je slavlju Brazila, a 16 godina kasnije na meksičkom je tlu prvakom postala Argentina.

FIFA će odluku u domaćinima Svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine donijeti u prosincu iduće godine. Najbolje reprezentacije svijeta 2014. godine ugostit će Brazil.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!