Nogomet

"Ronaldo je sjajan igrač"

Antonija Pavlić • srijeda, 30.09.2009.
"Ronaldo je sjajan igrač"
Foto: EPA

Brazilski nogometni napadač Ronaldo pohvalio je svoga portugalskog imenjaka u dresu madridskog Reala Cristiana, koji je u Kraljevskome klubu preuzeo upravo njegov broj...

Ronaldo Luis Nazario de Lima u Corinthiansu igra kao u najboljim danima, nakon što se nekoliko puta oporavljao od težih ozljeda. Sjajni Brazilac, čini se, napravio je odličan posao napustivši Europu i vrativši se u domovinu, od kuda je došao čak i na rub ponovnog pozivanja u repezentaciju.

Na upit španjolskih medija prokomentirao je dosadašnje nastupe svog nasljednika u Realu Cristiana Ronalda. "Vidim da na dresu nosi moje ime i broj i mislim da je to sjajno. Savjetujem mu da nastavi naporno raditi i da sve od sebe u Realovom dresu. Odličan je igrač."

Nešto manje raspoložen bio je za komentiranje svog negdašnjeg reprezentativnog kolege Ricarda Kake rekavši samo: "Vidim da moj prijatelj Kaka u Madridu radi čuda."

Madridski dnevnik AS nedavno je spekulirao s njegovim povratkom u Real, no u funkciji sportskog direktora. "Za sada u planu nemam vraćanje u Real. S ljudima u klubu, a posebice Florentinom Perezom, u odličnim sam odnosima, no još uvijek sam igrač."

Ronaldo je, inače, u 11 odigranih prvenstvenih utakmica za Corinthinas ove sezone postigao sedam pogodaka. Predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ricardo Teixeira potvrdio je kako je legendarna brazilska devetka i dalje u fokusu izbornika Dunge.

"Ronaldo je uvijek u izbornikovim planovima. Bude li dosegao formu kakvu je imao 2002. godine na Svjetskom prvenstvu osobno ću ga pogurati u reprezentaciju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!