Nogomet

Scolari neuspješan i u Aziji

HINA • srijeda, 30.09.2009.
Scolari neuspješan i u Aziji
Foto: Sandro Donda

Uzbekistanski nogometni prvak Bunjodkor, kojeg vodi bivši trener portugalske reprezentacije i londonskog Chelsea, Brazilac Luiz Felipe Scolari, a prva zvijezda momčadi je Rivaldo, nije se uspio probiti u polufinale azijske nogometne Lige prvaka...

Uzbekistanci su ispali od korejskog Pohang Steelersa nakon što su u uzvratnom susretu četvrtfinala nakon produžetka izgubili 1:4. Utakmica je u regularnom dijelu završila rezultatom 3:1, baš kao i u prvom susretu. Pobjednički pogodak za domaćine postigao je Stevica Ristić u 102. minuti, a strijelci su bili i Jae-Sung (46) i Denilson (57, 77), dok je pogodak za Bunjodkor postigao Karpenko (89).

Scolari je preuzeo uzbekistanski klub u srpnju ove godine potpisavši ugovor na 18 mjeseci. Brazilac zarađuje godišnje 13 milijuna eura što ga čini najbolje plaćenim nogometnim trenerom na svijetu.

Osim Pohang Steelersa u polufinale azijske Lige prvaka plasirala se i japanska Nagoya Grampus koja je bila uspješnija od Kawasaki Frontale. Kawasaki je u prvom susretu slavio 2:1, a Nagoya koju vodi bivša zvijezda reprezentacije Jugoslavije Dragan Stojković, u uzvratu je slavila 3:1. Mjesto među četiri najbolja azijska kluba izborio je i Umm-Salal protiv Seoula. U prvom susretu katarski klub je slavio 3:2, a u uzvratu je bilo 1:1.

U posljednjem susretu četvrtfinala sastaju se Al-Ittihad i Pakhtakor iz Taškenta, a prvi susret je završio 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!