Košarka

Kus i Nicević uspješni

Branimir Korać • petak, 02.10.2009.
Kus i Nicević uspješni
Foto: Davor Sajko

Uzvratni dvoboji prvog pretkola Eurolige nisu donijeli posebnu neizvjesnost. Domaćini u uzvratima upisali su vrlo visoke pobjede i na taj način anulirali male zaostatke iz prvih susreta...

Orleans je napunio svoju Zenith Arenu, a i koš gostiju iz Belgije. Charleroi je u Belgiji imao plus 16 pet minuta prije kraja, sve je prosuo i u Francusku donio mizernih dva poena viška. Pokazalo se kao nedovoljno, upisao je vrlo visok poraz 81:56 i Orleans prolazi dalje.

Domaćin je odmah dao do znanja Belgijcima kako su oni gazde u Zenith Areni. Od prve minute preuzeli su rezultatsku kontrolu, a kada su krajem prve četvrtine otišli na dvoznamenkastu prednost, više je nisu ispuštali. Već u drugoj četvrtini bilo je plus 20 za domaćina i bilo je kasno kako će Orleans u drugi krug kvalifikacija za Euroligu.

Najistaknutiji kod pobjednika bili su Ryvon Covile sa 17 poena i Cedric Banks s 15 poena. Kod Charleroija Jerry Johnson ubacio je 15 poena, Justin Hamilton dodao je deset poena, a Andre Riddick deset skokova. Jure Lalić loše je iskoristio dobivenu minutažu, igrao je devet minuta i ostao bez poena s četiri napravljene osobne pogreške i tri izgubljene lopte.

Kus i Nicević ostaju u igri

Najveći zaostatak iz prvog susreta hvatao je Benetton. Oni su iz Latvije donijeli minus od pet poena protiv Ventspilsa, međutim nije im bio problem to preokrenuti. Već na poluvremenu imali su deset poena viška i to čuvali do kraja.

Ventspils se nije predavao sve do same završnice. Nakon što su zaostajali deset poena na poluvremenu, u trećoj četvrtini dugo su pružali otpor i dolazili na rub pet poena zaostatka, ali nisu se uspjeli posve približiti. Na startu posljednje dionice Benetton je preko Hacketta i Neala pobjegao na plus 12 i do kraja susreta gosti više nisu ozbiljno zaprijetili.

Kod Benettona najbolji su bili Hackett s 22 poena, Neal s 15 poena i pet skokova te Sandro Nicević s 14 poena (6/13 za dva, 2/2 slobodna), pet skokova i četiri asistencije za 35 minuta. Davor Kus dobio je 17 minuta i ubacio tri poena (0/1 za dva, 1/2 za tri) uz tri skoka. Kod Ventspilsa po 16 poena ubacili su Dairis Bertans i Mareks Jurevicus.

Alba lako s Le Mansom

Le Mans je odigrao napadački vrlo lošu utakmicu u Berlinu i poražen je od Albe s visokih 77:62. Prvi susret u Francuskoj završio je s minimalnih poenom prednosti za Le Mans i to Francuzima nije baš ništa garantiralo u Njemačkoj.

Alba je odigrala vrlo dobro od samog početka. Još su se Francuzi nekako držali u prvih deset minuta, međutim u završnici poluvremena počeli su posustajati i prednost Albe je sve više rasla. Već do odmora imali su Nijemci plus 14, a odličnom igrom i u nastavku vrlo brzo su dosegli i visokih plus 20. U završnicu se ušlo s poznatim pobjednikom i putnikom u drugi krug kvalifikacija Eurolige.

Kod domaćina Julius Jenkins ubacio je 12 poena uz pet asistencija, a Adam Chubb dodao je 12 poena i osam skokova. Kod poraženih Dewarick Spencer ubacio je 16 poena, a po 15 su dodali Marc Salyers i Joao Batista.

Aris izgorio u OAKA-i

Grčki dvoboj Maroussija i Arisa nakon prvog dvoboja osigurao je neizvjesnost i u uzvratu. Aris je u Solunu minimalno slavio, nije uspio stvoriti značajniju prednost i Maroussi je to u uzvratu obilato iskoristio.

Atenjani su pred svojim navijačima odigrali veliku utakmicu, posebno se to odnosi na samo otvaranje kada su posve razbili Aris i praktički na startu susreta osigurali prolaz. Prvu dionicu su dobili s 27:9 i bilo je jasno kako ovaj Aris neće biti u stanju napraviti čudesan preokret. U završnici susreta ta je prednost još dodatno podebljana i Maroussi je lako slavio 89:60.

Pobjedu Maroussiju donijeli su ispred svih Billy Keys s 18 poena i osam skokova te Michalis Pelekanos s 18 poena i šest ukradenih lopti. Kod Arisa bolji od ostalih bili su Keydren Clark i Nikos Hatzivrettas s po 15 poena.

Parovi drugog pretkola:
Entante Orleans - Benetton
Alba - Maroussi

Euroliga, kvalifikacije

1. pretkolo

Aris69:67Maroussi
Ventspils78:73Benetton Basket
Proximus Spirou55:53Entante Orleans
Le Mans Sarthe61:60Alba Berlin
Maroussi89:60Aris
Alba Berlin77:62Le Mans Sarthe
Entante Orleans81:56Proximus Spirou
Benetton Basket88:76Ventspils

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, kvalifikacije

1. pretkolo

Aris69:67Maroussi
Ventspils78:73Benetton Basket
Proximus Spirou55:53Entante Orleans
Le Mans Sarthe61:60Alba Berlin
Maroussi89:60Aris
Alba Berlin77:62Le Mans Sarthe
Entante Orleans81:56Proximus Spirou
Benetton Basket88:76Ventspils

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!