Košarka

Maroussiju zadnja ulaznica

Vedran Babić • nedjelja, 11.10.2009.
Maroussiju zadnja ulaznica

Posljednji sudionik ovosezonskog izdanja košarkaške Eurolige je grčki Maroussi. On je večeras u Berlinu poražen od Albe 75:70, no ukupnu pobjedu je izborio zahvaljujući činjenici da je iz prve utakmice donio prednost od devet koševa...

Nakon što je u petak francuski Orleans preko Benettona kroz kvalifikacije izborio nastup u Euroligi, večeras mu se pridružio i grčki Maroussi, koji je s ukupnih četiri razlike bio bolji od Albe iz Berlina.

Nijemcima je tako pripala Pirova pobjeda, a nešto više od nje nisu mogli ni tražiti s obzirom da u svojim redovima nisu imali više raspoloženih košarkaša osim Juliusa Jenkinsa, koji je ukrcao 32 koša.

U samom otvaranju utakmice Maroussi je odjurio na 10:0, a ošamućeni domaćini uspjeli su se na vrijeme trgnuti i do kraja četvrtine smanjiti na 19:21. U drugoj četvrtini Albina igra se stabilizirala i kao nagrada stiglo je vodstvo od 33:27 košem Sekulića. Na poluvremenu je bilo plus pet za domaćine (43:38), a početkom nastavka i rekordnih 51:41 zahvaljujući dvjema tricama nezaustavljivog Jenkinsa.

Ipak, Maroussi je potom zaigrao mnogo čvršće i serijom 12-2 izjednačio na 55:55 u završnici treće četvrtine. U samom finišu utakmice ponovno je Jenkins bio u središtu pozornosti, odvevši svoju momčad na 75:67 u posljednjim trenucima utakmice. Nadu domaćinima u pobjedu i proboj u Euroligu uništio je Marios Batis, pogodivši tricu za konačnih 75:70.

Osim Jenkinsa, u redovima Albe jedini dvoznamenkasti bili su Immanuel McElroy s 13 koševa i sedam skokova te Adam Chubb s deset poena. Kod gostiju najefikasniji su bili Billy Keys sa 17 koševa te Batis s 15. Dimitrios Mavroeidis je ubacio 13, a bivši Cibos Jared Homan šest.

Maroussi će se tako pridružiti skupini C u kojoj se nalaze CSKA, Caja Laboral, Maccabi Electra, Lottomatica i Union Olimpija, dok će Orleans debitirati u skupini B u jakom društvu koje čine Olympiacos, Partizan, Unicaja, Efes Pilsen i Lietuvos Rytas. Natjecanje počinje 21. listopada.

Euroliga, kvalifikacije

2. pretkolo

Maroussi79:70Alba Berlin
Benetton Basket73:82Entante Orleans
Entante Orleans80:82Benetton Basket
Alba Berlin75:70Maroussi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, kvalifikacije

2. pretkolo

Maroussi79:70Alba Berlin
Benetton Basket73:82Entante Orleans
Entante Orleans80:82Benetton Basket
Alba Berlin75:70Maroussi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!