Ostali sportovi

Boroš i ekipa protiv Sandonatesea

Sportnet • četvrtak, 15.10.2009.
Boroš i ekipa protiv Sandonatesea

U subotu 17. listopada u 19.30, stolnotenisačice HASTK Mladost Iskona igrat će drugi susret Lige prvakinja. Premda je to mladostašicama tek drugi susret, on se službeno broji kao treće kolo, budući da su u skupini samo tri ekipe, te se kao drugo kolo računao susret između AG Froschberga i Sandonatesea...

Dakle, nakon što su još u kolovozu odigrale prvo kolo u kojem su ugostile Froschberg, stolnotenisačice Mladost Iskona u subotu će ugostiti talijanski Sandonatese. Ekipa koja u sastavu ima osmu igračicu svijeta, Jiang Huajun, mladu Rumunjku koja je na EP u Stuttgartu osvojila zlato u paru, Elizabetu Samaru, te 75. igračicu svijeta Lauru Negrisoli, zaisgurno je težak protivnik. Osim toga, Sandonatese je ujedno i ekipa s kojom se Mladost Iskon bori za drugo mjesto u skupini. Drugim riječima pred Tamarom Boroš i ekipom je vrlo važan susret. A otežavajući uvijet je i taj što je Tamaru samo tjedan dana uoči susreta uhvatila viroza.

"Tamaru je u četvrtak uhvatila temperaturu, ali se nadamo da će do subote sve biti ok i da ćemo nastupiti u punom sastavu", reći će trener Mladost Iskona, Krešo Kovač.

A puni sastav čine Tamara Boroš, Park Mi Young i Mirela Đurak.

"Veseli to što Park već u utorak dolazi u Zagreb, tako da će od srijede biti na treningu, te će imati dovoljno vremena da se prilagodi i odmori. Oni će nastupiti u najjačem sastavu. Realno, smatram da su nam šanske 50/50. Dobro treniramo, izuzev Tamarine viroze, sve ide po planu, i biti ćemo spremni za meč, a ide nam na ruku i to što je Sandonatese izgubio od Froschberga sa 3:1", kaže Kovač.

Ipak, dosta će toga ovisiti i o postavi.

"Odgovaralo bi nam da prvi meč igra Park sa Samarom. Nadalje, Tamara nikada nije igrala s Huajun, ali ona igra slično kao Wang Yue Gu iz Linza, tako da mislim da niti to nije nepremostiva prepreka. U svakom slučaju sami odlučujemo o svojoj sudbini, dati ćemo maksimum, pa se nadam ćemo i ostvariti cilj, odnosno doći do pobjede, jer bi na taj način napravili veliki korak prema polufinalu", zaključio je Kovač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!