Zimski sportovi

Vonn najbolja skijašica svijeta

Mihaela Bradovski • petak, 23.10.2009.
Vonn najbolja skijašica svijeta
Foto: EPA

Amerikanka Lindsey Vonn dobitnica je nagrade Sergea Langa koja se dodjeljuje najboljem skijašu ili skijašici, a od 1963. godine otkad se nagrada dodjeljuje, Vonn je deseta skijašica kojoj je pripao taj trofej...

Lindsey Vonn očekivano je odnijela Trofej Sergea Langa. 25-godišnja Amerikanka prošle godine je uzela ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu te je uz Axela Lunda Svindala bila prvi favorit za nagradu.

U izboru novinara diljem svijeta, Vonn je odnijela tijesnu pobjedu pred Svindalom i tako naslijedila Janicu Kostelić koja je nagradu uzela prije osam godina i Vreni Schneider koja je bila najbolja prije 15 godina.

Osim Vonn i Svindala glasove novinara dobili su još i Didier Cuche, Carlo Janka, Daniel Albrecht i Hermann Maier.

"Lindsey, Aksel Lund i ostali skijaši nisu samo sjajni sportaši već i sjajne osobe. Uistinu smo sretni što je Lindsey uzela nagradu jer je pravi model sportaša od kojeg mogu učiti mlađi naraštaji. Nema mnogo skijašica u povijesti koje su toliko popularne kao Lindsey, ne samo u svojim državama već diljem svijeta. Dovoljan pokazatelj kakav je profesionalac je i to što je provela dane i dane učeći njemački jezik kako bi što lakše komunicirala s obožavateljima diljem Europe", rekao je sin Sergea Langa, Patrick Lang, nakon objave rezultata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!