Zimski sportovi

Svindal ipak spreman za Sölden

Antonija Pavlić • subota, 24.10.2009.
Svindal ipak spreman za Sölden
Foto: Kristijan Komarica

Branitelj Velikog kristalnog globusa Aksel Lund Svindal spreman je za nastup u prvom veleslalomu sezone u Söldenu usprkos nedavnoj ozljedi zbog koje već tjedan dana nije stao na skije...

Aksel Lund Svindal oduvijek je bio veliki borac. Ništa ga nije moglo na dugi rok izbaciti iz stroja, nije to uspio ni uistinu težak pad pri spustaškom treningu u Beaver Creeku. Svestrani Norvežanin tada je na dva mjesta slomio nos i kost na licu, te je zbog velikih posjekotina bio primoran podvrgnuti se i operativnom zahvatu.

Nije, stoga, gotovo nikoga previše zabrinula vijest o ozljedi mišića lijeve noge koju je prošloga tjedna zaradio u Saas Feeu u Švicarskoj. Odmah je prevezen na detaljnije pretrage u Njemačku, a nakon svega - odlučio je ipak započeti prvu utrku sezone u Söldenu.

"Ozljeda je nastala dosta blizu koljenu tako da sam bio malo zabrinut, no sada vjerujem da će sve biti u redu. Riječ je samo o jednu mišiću koji je vjerojatno oštećen. Sada me ne boli, no pitanje je što će biti kada obučem pancerice i skije i krenem na snijeg i led. Tamo je pritisak stvarno velik."

Na stazi glečera Rettenbach slavio je 2007. "Očekujem da ću i ove sezone biti brz, iako nisam skijao gotovo cijeli prošli tjedan pa si uzimam malo rezerve. Neću znati sve dok ne probam."

Prošle sezone pred nosom Benjaminu Raichu i dijelom našem Ivici Kosteliću "ukrao" je titulu ukupnog pobjednika Svjetskoga kupa. Kakvoj se konkurenciji nada ove sezone?

"Kao i proteklih nekoliko godina vjerujem da će se borba odvijati do zadnje utrke i zadnjih metri staze. Koga vidim kao najveće favorite? Ponovit ću imena koja ponavljam iz godine u godinu. Bode Miller, Didier Cuche, Raich, pa i Grange i Kostelić. Za njih nikada ne znaš kada će iznenaditi. U Kostelićevom slučaju, ne možeš znati da li je zdrav i hoće li dobro voziti slalom, kombinaciju..."

Prošle sezone iskočili su i neki novi talenti. Koliko oni mogu zakomplicirati situaciju? "Naravno, da, tu su i ti novi klinci kao što je Carlo Janka. Svi su oni izvanredni skijaši i ako dobro uđu u sezonu mogu nam itekako zapariti. Janka je već potkazao kako može osvajati utrke i voziti sve discipline."

Ovoga ljeta Svindal je brze discipline trenirao u Čileu s kandskom reprezentacijom, a cijeli prošli mjesec proveo je vježbajući s Didierom Cucheom.

"Želim napredovati u veleslalomu, no Didier i ja nažalost nismo bili sretni s uvjetima. Zbog toga nisam mogao dovoljno dobro testirati skije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!