Nogomet

Kalinić zabio, Blackburn među osam

Marin Vuković • utorak, 27.10.2009.
Kalinić zabio, Blackburn među osam
Foto: Bruno Karadža

Nikola Kalinić napokon je dočekao svoj prvi pogodak u dresu Blackburna. U večerašnjem ogledu osmine finala Carling kupa protiv Peterborougha naš je napadač bio precizan s bijele točke i raspoloženim Roversima pomogao na putu do četvrtfinala. Među osam najboljih naći će se i Manchester United, Tottenham i večeras neobično raspoloženi Portsmouth.

Svinjskom gripom pogođeni Blackburn s visokih je 5:2 svladao drugoligaša Peterborough i plasirao se u četvrtfinale engleskog Carling kupa. Mladi reprezentativac Hrvatske Nikola Kalinić našao se u početnom sastavu Roversa, postigao svoj prvi pogodak od dolaska na Ewood Park te njemu dodao i jednu asistenciju.

Blackburn je do ranog vodstva došao već u četvrtoj minuti pogotkom Mortena Gamsta Pedersena, no gosti pogotom Chrisa Welpdalea već u 17. minuti dolaze do izjednačenja. Krajem prvog dijela gostujući vratar Joe Lewis je skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton, a Steven Reid s bijele točke donio novo vodstvo Blackburnu.

Peterborough se i s desetoricom uspio vratiti u utakmicu i u 50. minuti preko Georgea Boyda doći do 2:2, no onda je uslijedila kanonada domaćina. Prvo je Michel Salgado u 57. minuti povisio na 3:2, a zatim je na scenu stupio Kalinić. U 72. minuti asistirao je Bennyju McCarthyju za 4:2, a dvije minute kasnije s bijele točke postavio konačnih 5:2.

U četvrtfinale se plasirao i Tottenham pobjedom nad Evertonom od 2:0, ali naših reprezentativaca nije bilo u sastavu Spursa. Vedran Ćorluka utakmicu je odgledao s klupe, dok Niko Kranjčar i Luka Modrić nisu bili niti u zapisniku. Spurse su do četvrtfinala odveli pogoci Toma Huddlestonea u 31. i Robbieja Keanea u 57. minuti.

Manchester United je rutinski odradio zadaću na gostovanju kod Barnsleyja i izborio mjesto u četvrtfinalu premda je Alex Ferguson na travnjak poslao posve drugu momčad u odnosu na onu koja je izgubila na Anfieldu. Mlade snage Uniteda došle su u vodstvo već u šestoj minuti golom Dannyja Welbecka, a pobjedu su osigurali zgoditkom Michaela Owena u 59. minuti.

Tri minute nakon drugog Unitedovog pogotka izravan crveni karton zbog grubog i nepotrebnog prekršaja dobio je Gary Neville, što je dalo krila domaćim nogometašima. Mogao je Barnsley u posljednjih pola sata iz pet ili šest prilika postići pogodak, no na kraju je ostalo 0:2.

Frustrirani što njihova momčad nije uspjela postići pogodak, dvojica domaćih navijača u sudačkoj su nadoknadi utrčali na teren, oteli loptu vrataru Uniteda Benu Fosteru i zakucali je u mrežu, pokazavši nogometašima Barnsleyja kako se to radi. Naravno, bit će im to vjerojatno posljednji put da su uživo odgledali jednu utakmicu Barnsleyja.

Neobično efikasan bio je i Portsmouth, koji je s čak četiri pogotka u mreži ispratio Stoke City i tako izliječio barem djelić frustracija iz Premiershipa. Dva su pogotka djelo Francuza Frederica Piquionnea kojem se napokon otvorilo, premda još uvijek čeka na svoj prvi prvenstveni pogodak. Po jedan pogodak dodali su Webber i Kanu.

Jedina večerašnja utakmica koja je otišla u produžetke ona je između Sunderlanda i Aston Ville. Nakon regularnih 90 minuta, ali i oba produžetka mreže su ostale netaknute, a boljim izvođenjem jedanaesteraca s 3:1 u četvrfinale se plasirala Aston Villa. Vratar Ville Brad Guzan bio je heroj pobjede gostiju, obranivši tri od četiri udarca s bijele točke.

Carling Cup

osmina finala

Barnsley0:2Manchester United
Sunderland1:3 **Aston Villa
Portsmouth4:0Stoke City
Tottenham2:0Everton
Blackburn5:2Peterborough
Chelsea4:0Bolton
Arsenal2:1Liverpool
Manchester City5:1Scunthorpe United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Carling Cup

osmina finala

Barnsley0:2Manchester United
Sunderland1:3 **Aston Villa
Portsmouth4:0Stoke City
Tottenham2:0Everton
Blackburn5:2Peterborough
Chelsea4:0Bolton
Arsenal2:1Liverpool
Manchester City5:1Scunthorpe United

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!