Ostali sportovi

Gaćina i Kovač uspješni

Sportnet • petak, 30.10.2009.
Gaćina i Kovač uspješni

Četvrtak je donio polovičan uspjeh hrvatski reprezentativaca na Pro Touru u Engleskoj. Gaćina i Kovač bili su uspješni, a Đurak i Juzbašić ostali su bez glavnog turnira...

Četvrtak je donio polovičan uspjeh hrvatski reprezentativaca na Pro Touru u Engleskoj. Jedina naša predstavnica u kvalifikacijama, ujutro je igrala drugi susret u U-21 skupini, te je izgubila od Ankite Das i tako ostala bez nastupa u glavnom turniru u konkurenciji U-21. Poslijepodne je pak igrala i drugi susret u seniorskoj kvalifikacijskog skupini, gdje je također upisala poraz. Bolja od nje bila Francuskinja Li Xue, koja je na taj način Mireli spiječila prolaz u glavni turnir. Tako će Tamara Boroš biti jedina naša predstavnica u glavnom turniru, a ona će u prvom kolu igrati protiv Dankinje Mie Skov.

Borna Kovač je u konkurenciji U-21 upisao dvije pobjede u jutarnjem dijelu programa. Preciznije, u prvom je susretu bez borbe došao do pobjede nad Seckom, dok je u drugom susretu sa 3:1 bio bolji od Francuza Dropa. U posljednjem susretu za plasman u glavni turnir, Borna je još jednom upisao pobjedu bez borbe, ovaj put protiv Portugalca Silve. Nažalost, Borna je u seniorskoj konkurenciji imao manje sreće. U drugom susretu u skupini izgubio je od Nijemaca Hielschera i tako ostao bez glavnog turnira.

Inače, isti Francuz koji je bio Kovačev protivnik u U-21 skupini, u seniorskom je dijelu odmjerio snage s Andrejom Gaćinom. Andrej je slavio sa 4:1 i tako kao pobjednik skupine prošao u glavni turnir gdje ga u petak očekuje susret s Korejcem Oh Sang Eunom.

Ivan Juzbašić je pobjedom od 4:1 nad Španjolcem Duranom izborio prvom mjesto u skupini, ali je za prolaz u glavni turnir trebao proći još jedno kolo, a tu ga je zaustavio Poljak Such (4:2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!