Ostali sportovi

Andrej Gaćina među 16 najboljih

Sportnet • petak, 30.10.2009.
Andrej Gaćina među 16 najboljih

Andrej Gaćina je još jednom pokazao da se razvija u igrača koji stvarno može svakome pomrsiti račune i da odlični rezultati i pobjede koje u posljednje vrijeme ostvaruje nisu slučajnost. Tako je bilo prvog dana glavnog turnira engleskog Pro Toura. Naime, Gaćina je u prvom kolu engleskog Pro Toura u Sheffiledu izbacio 11. igrača svijeta, Korejca Oh Sang Euna.

Iako je Korejac poveo s 2:0 u setovima, Gaćina se uspio vratiti i izjednačiti. Peti set je sa 13:11 otišao na stranu 11. igrača svijeta, ali je u sljedeća dva seta naš reprezentativac bio bolji i tako došao do velike pobjede nad Korejcem.

U drugom je kolu odmjerio snage sa 71. igračem svijeta Indijcem Achantom, te je i tu ponovio istu priču. Doduše, ovaj put nije gubio samo 2:0, već i 3:1, ali se uspio vratiti i okrenuti susret u svoju korist i izboriti plasman među 16 najboljih. Andrej će prolaz u četvrtfinale tražiti u subotu preko Chuang Chih Yuana.

Što se tiče ostalih hrvatskih reprezentativaca, prvi dan glavnog turnira i nije bio najuspješniji. Tamara Boroš nije pronašla lijek za 91. igračicu svijeta, Dankinju Miju Skov, dok je Borna Kovač u prvom kolu U-21 turnira izgubio od Francuza Salifoua.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!